Chirurgie orala

Cand se foloseste chirurgia orala?

Procedurile de chirurgie orala sunt folosite în cabinetul dentar numai atunci când sunt necesare, fiind efectuate de medici specialiști. Este foarte important ca pacientul să respecte toate sfaturile primite de la medicul care a efectuat intervenția chirurgicală pentru a contribui la vindecarea cât mai rapidă a zonei respective.

Înaintea intervențiilor chirurgicale, dar și periodic după acestea, este necesară în cele mai multe cazuri o igienizare completă a cavității bucale (detartraj, periaj profesional, air flow) pentru a preveni apariția infecțiilor.

Proceduri de chirurgie orala

Este cea mai întâlnită procedură de chirurgie orala. Extracția dentară se impune atunci când dintele bolnav nu mai poate fi recuperat prin procedurile de restaurare și trebuie îndepărtat de pe arcada dentară pentru a evita producerea altor procese patologice locale sau generale. Cele mai frecvente cauze sunt cele legate de distrucția masivă prezentă atât la nivelul coroanei dentare, cât și la nivelul rădăcinilor sau de boala parodontală, care slăbește ancorarea dintelui în alveola dentară.

În locul dintelui extras se poate insera un implant dentar, care va oferi suportul necesar pentru o coroană ceramică sau se poate construi o punte dentară care să se sprijine pe dinții învecinați. Implantul dentar este cea mai indicata solutie pentru ca dintii vecini nu sunt afectati.

Molarii de minte, sau maselele de minte, sunt ultimii dinti de pe arcada dentara. Au un rol foarte redus in masticatie, alimentele ajungand doar ocazional in zona lor. Pentru ca de-a lungul generatiilor au fost folositi din ce in ce mai putin, sunt dese cazurile in care molarii de minte nu erup, ramanand intr-un stadiu intermediar de eruptie sau chiar intr-un stadiu incipient de formare in os. Aceste situatii pot genera aparitia inflamatiei si a durerii, care conduc la extractia molarului de minte.

citeste mai mult

Medicii Clinicii Dental Excellence vor încerca să reducă la maxim cazurile în care vor efectua extracția dentară. În situația în care tratamentul endodontic (al canalelor dentare) nu poate fi realizat, există metode care, în funcție de particularitățile locale, pot permite păstrarea dintelui pe arcada dentară prin utilizarea metodelor chirurgicale ajutătoare:

– chiuretajul periapical: curățarea țesuturilor patologice de la vârful rădăcinii;

– rezecția apicală: îndepărtarea vârfului rădăcinii, urmată de curățarea țesutului patologic din jurul rădăcinii dintelui;

– amputația radiculară: tehnică chirurgicală de indepartare a unei radacini, ce se folosește pentru conservarea unor molari la care una dintre rădăcini este irecuperabilă (prezintă un proces inflamator osteo-parodontal).

Aceste metode conduc la evitarea extracției, permițând conservarea și restaurarea dinților naturali pentru o perioadă îndelungată de timp.

Se impune în cazul în care au fost efectuate mai multe extracții care au determinat, după vindecare, apariția unor formațiuni osoase neregulate sub gingie, care pot traumatiza gingia atunci când peste aceasta este adăugată o lucrare protetică.

Are ca obiect remodelarea gingiei a cărei formă poate fi neregulată. Scopul este acela de a obține o suprafață estetică a gingiei care, alături de lucrările protetice, vor contribui la refacerea în ansamblu a esteticii cavității bucale.

Contacteaza-ne pentru o programare

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Tratamente fara durere

Pentru oricare dintre intervențiile chirurgicale pacientul este sedat, fiind eliminată astfel posibilitatea apariției durerii în timpul efectuării procedurilor chirurgicale. Medicul chirurg va prescrie pe bază de rețetă și un tratament analgezic care să fie administrat în primele 24-48 de ore de la efectuarea intervenției, pentru situațiile în care durerea ar putea să apară.

Sterilizare la nivelul normelor europene

Este esențial ca instrumentarul folosit în timpul unei intervenții chirurgicale să fie unul de bună calitate, să fie funcțional pentru a permite efectuarea cu ușurință a manoperelor chirurgicale și, cel mai important, să fie corect sterilizat. Medicii Clinicii Dental Excellence vă vor prezenta de fiecare dată dovada că instrumentarul a fost sterilizat.

De ce sa alegi Dental Excellence?

Tratamente fara durere

Dotari de ultima generatie

Certificat de garantie

Program de fidelitate

Plata in rate fara dobanda

Relatie pe termen lung