In calitate de parinte, probabil ca ai trecut prin situatia in care ai mers cu prichindelul tau la o clinica stomatologica copii Bucuresti, insa ti s-a comunicat ca tratamentul nu s-a putut realiza pentru ca cel mic nu a fost foarte cooperant. Uneori se intampla ca parintii sa mearga chiar de mai multe ori la programari, insa tratamentele sa nu poata fi realizate. Cauza acestei situatii este data atat de teama copilului fata de dentist, cat si de faptul ca poate parintele nu a ales un cabinet stomatologic copii Bucuresti pregatit sa ii trateze pe micuti.

Servicii dedicate de stomatologie copii Bucuresti

Pentru a face vizita la dentist cat mai placuta pentru cei mici, in cadrul Clinicii Dental Excellence am gandit un serviciu specializat in stomatologie copii sector 1 care sa elimine anxietatea prichindeilor, sa-i ofere medicului mediul propice pentru a rezolva problemele dentare ale copilasilor, iar parintii sa mearga la sigur stiind ca tratamentele vor fi efectuate in cele mai bune conditii.

Cabinet stomatologic copii Bucuresti amenajat pentru confortul celor mici

Avem un cabinet de stomatologie copii Bucuresti special amenajat, in care micutii se vor bucura de decorul primitor si de o atmosfera placuta. Folosim instrumentar special pentru copii, pentru ca manoperele sa poata fi realizate mai usor si simtite mai putin de cel mic.

friendship

Medic specializat in stomatologie copii sector 1

Tratamentele sunt realizate de catre un medic specializat in stomatologie pentru copii in Bucuresti, care este familiarizat cu tipurile de afectiuni ce apar la prichindei, dimensiunile mai reduse ale dintilor si manoperele mai dificile determinate de accesul ingreunat la anumiti dinti. In plus, medicul stie cum sa explice fiecarui pitic situatia in care se afla si ce urmeaza sa faca, astfel incat totul sa fie perceput de copil ca un joc.

doctor

Inhalosedare

Majoritatea copiilor au teama de dentist si singura cale de a-i ajuta sa se linisteasca este prin inhalosedare. In Occident, inhalosedarea este folosita la scara larga atat pentru adulti, cat si in tratamentele stomatologice pentru copii. Inhalosedarea presupune inhalarea unui gaz medical (oxigen si protoxid de azot) care linisteste copilul si il ajuta sa se destinda, ramanand in acelasi timp constient si putand coopera cu medicul in timpul manoperelor efectuate. Efectul inhalosedarii trece in cateva minute.

inhaler
Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Principalele afectiuni ce apar la copii

Specialistii in stomatologie copii Bucuresti afirma ca aparitia cariilor este cauzata de consumul excesiv de alimente dulci sau de alimente lipicioase ce sunt mai greu indepartate de pe dinti (caramele, jeleuri etc). O alta cauza a aparitiei cariilor este igiena necorespunzatoare, adica periajul efectuat cu miscari ineficiente sau cu o frecventa prea rara. Expertii in stomatologie copii sector 1 recomanda periajul cu miscari dinspre radacina spre coroana dintelui, efectuat de doua ori pe zi. De asemenea, cariile pot fi provocate de inghesuirile dentare, situatie in care dintii sunt mai greu de periat.

Abcesul

Este o infectie aparuta la nivelul dintelui care se manifesta ca o umflatura a gingiei. Este provocata de cariile netratate la timp si de dintii al caror interior este afectat. Daca prichindelul tau are un abces, este important sa te prezinti cu el cat mai repede la o clinica de stomatologie copii Bucuresti cu experienta.

Inghesuirile dentare

Din cauza eruptiei intarziate sau precoce a dintilor definitivi sau pentru ca dintele de lapte este uneori pierdut inainte sa apara pe arcada dentara dintele definitiv, se produc modificari ale pozitiei normale a dintilor. Este de preferat ca aceste modificari sa fie observate din timp si monitorizate de catre un specialist in stomatologie copii Bucuresti, iar daca nu se regleaza de la sine, trebuie folosit un aparat dentar pentru copii, dispozitiv care va regla perfect dantura celui mic si va inlatura riscul de aparitie a cariilor, precum si problemele estetice ale zambetului.

Bruxismul la copii

Bruxismul este scrasnitul din dinti, care apare la copii atat din cauze medicale (alinierea necorespunzatoare a dintilor), dar si din cauze psihologice (copilul este stresat sau il doare ceva). Bruxismul poate fi corectat, la recomandarea unui specialist in stomatologie copii Bucuresti, prin purtarea unei gutiere de bruxism – un mulaj din plastic al dintilor.

Sfatul medicului pedodont

Tratamentul dintilor de lapte – Clinica stomatologica copii Bucuresti

Uneori, parintii au impresia ca tratamentul dintilor de lapte nu este la fel de important ca si cel al dintilor definitivi, pentru ca oricum copilului i se vor schimba dintii, motiv pentru care nu se prezinta la un cabinet stomatologic copii Bucuresti. Specialistii, insa, recomanda inclusiv tratarea cariilor dintilor de lapte, din cauza faptului ca micii pacienti pot avea dureri. In plus, cariile extinse pot duce mai tarziu la pierderea prematura a dintilor de lapte si la o dezvoltare anormala a dintilor permanenti, dar si a maxilarelor.

Rolul dintilor temporari este important pentru ca:

  • mentin o dieta echilibrata, ajutand copilul sa mestece corect;
  • sunt importanti in procesul de dezvoltare a vorbirii;
  • ajuta dintii permanenti, mentinand spatiul necesar pentru eruperea acestora pe arcada si impiedicand inghesuirea lor.

Inhalosedarea pentru copii

Inhalosedarea este o tehnica de sedare care se foloseste in timpul unui tratament de stomatologie copii Bucuresti, in cazul pacientilor anxiosi sau cu teama de dentist, aceasta fiind cea mai usoara forma de sedare a copilului. Tratamentul presupune administrarea unui gaz ilariant cu ajutorul unui aparat de uz medical, o combinatie de protoxid de azot si oxigen, care are un efect de relaxare asupra celor mici.

Inhalosedarea este folosita de clinica stomatologica copii Bucuresti si pentru ca reprezinta o metoda eficienta de eliminare a unor traume suferite anterior sau a fricii de medicul dentist. Copilul este constient si cooperant pe tot parcursul interventiei.

Periajul dentar la copii

Auzim destul de des sintagma: “Copilul meu se spala singur pe dinti.” Unii copii pot fi destul de priceputi in manuirea periutei inca de la 3 ani, insa acest lucru nu inseamna ca ei se spala corect singuri si ca trebuie lasati nesupravegheati.

Specialistii in stomatologie copii Bucuresti recomanda ca ingrijirea dintilor sa se faca diferentiat in functie de varsta copilului:

  • pana la 3-4 ani, parintii ar trebui sa spele copiii pe dintisori;
  • dupa 4 ani, pana la 6-7 ani, periajul se face de catre copil, sub supravegherea unui adult, care poate interveni sa insiste mai mult in unele zone mai greu accesibile;
  • dupa varsta de 7 ani si pana la 12 ani, periajul se face de catre copil, iar parintele ar trebui sa asiste cel putin la unul dintre cele 2 periaje zilnice, de preferat cel de seara, pentru ca in cursul zilei s-au depus resturi de alimente care ar trebui indepartate.
Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence