Fast and Fixed este un sistem de implanturi de ultima generatie, dezvoltat de firma germana bredent, unul dintre primii 10 producatori mondiali de implanturi dentare, cu experienta de peste 40 de ani in acest domeniu. Acest sistem permite ca un pacient ce este pe cale sa isi piarda dintii naturali sau care nu are niciun dinte, sa poata avea dinti in ziua interventiei. Sistemul se adreseaza si pacientilor purtatori de proteza, care se vor putea bucura din nou de dinti ficsi, fara grija fixarii protezei.

Fast and Fixed permite folosirea unui numar mai mic de implanturi – 4 implanturi la mandibula sau 6 la maxilar – fata de solutia clasica ce consta in inserarea a 8-10 implanturi pe fiecare arcada.

Beneficii Fast and Fixed

Dinti ficsi in doar o zi. In varianta clasica, adaugarea unei punti dentare este posibila dupa perioada de osteointegrare a implanturilor dentare (3-4 luni). Sistemul Fast and Fixed permite construirea unei punti provizorii chiar in ziua interventiei, care va fi conectata la implanturi. Astfel, dupa cateva ore de la interventie, pacientul va avea un nou zambet.

Acest sistem foloseste portiunile de os dur de pe arcada dentara a pacientului, evitand in acelasi timp zonele anatomice cu nervi sau zonele invecinate sensibile (sinusul maxilar).

Folosirea unui numar mai mic de incizii si de implanturi decat in varianta clasica este posibila datorita faptului ca noul sistem Fast and Fixed aduce cateva elemente inovatoare ce cresc eficienta implanturilor dentare:

 • Folosirea portiunilor de os dur prezente pe fiecare dintre arcade
 • Implanturile dentare Fast and Fixed sunt mai lungi si au un design diferit de cele clasice, spirele acestora asigurand cea mai buna stabilitate
 • Doua dintre implanturi se insereaza in pozitie oblica, ceea ce le permite sa sustina fortele masticatorii mari care apar in zona dintilor laterali

Datorate numarului mai mic de implanturi, duratei mai mici a interventiei chirurgicale dar si evitarii folosirii aditiei de os sau operatiei de sinus lifting, care ar fi presupus interventii chirurgicale laborioase si materiale suplimentare. Pretul tratamentului cu implant dentar Sky Fast and Fixed va fi cunoscut de la inceput.

Pacientii fara dinti vor putea zambi mai mult, isi vor putea relua viata sociala, se vor putea bucura de alimentele preferate si isi vor recapata increderea de sine.

Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Avantajele si dezavantajele sistemului Fast and Fixed

Avantaje

 • Beneficiezi de un sistem de implanturi de ultima generatie, dezvoltat de producatorul de talie mondiala bredent din Germania.
 • Este eliminat tratamentul de lunga durata, cu multe vizite la medicul dentist. Gratie sistemului Fast and Fixed, are loc o singura interventie, prin urmare se obtine confort maxim pentru pacient, indiferent de gradul de dificultate al cazului.
 • In loc de 8 – 10 implanturi efectuate pe fiecare dintre arcade in sedinte repetate – deci un total de pana la 20 de implanturi – interventia pentru Fast and Fixed are loc intr-o singura vizita in care se realizeaza inserarea a 4 implanturi la mandibula si 6 la maxilar. Studiile si tehnologia avansata ce stau la baza sistemului german de implanturi permit acestuia sa sustina optim dantura noua. Sistemele de locatori care se ataseaza la implanturi permit o mai buna sustinere a lucrarii protetice. Doua dintre implanturi au pozitie oblica, oferind o stabilitate mai buna in os.
citeste mai mult
 • Fixarea danturii provizorii peste implanturi se realizeaza la doar 24 de ore de la momentul inserarii. Vei avea astfel o dantura fixa imediat dupa interventie, care iti permite sa zambesti si sa mesteci cu grija alimente moi. Prin urmare, dispare nevoia unei proteze detasabile pe perioada de 6 luni de integrare a implanturilor in os.
 • Procedurile suplimentare de aditie osoasa sau operatia de sinus lifting sunt eliminate, datorita faptului ca sistemul Fast and Fixed foloseste portiunile de os dur de pe arcada pacientului.
 • Pretul este mult mai avantajos decat in cazul procedurii clasice care implica mai multe programari in clinica, inserarea unui numar mai mare de implanturi, interventii suplimentare de marire a volumului de os si durata mai lunga de timp a tratamentului.
 • Te bucuri de senzatia unei danturi fixe care iti intinereste fizionomia fetei cu aproximativ 5 ani si care se simte ca si dintii naturali.
 • Fast and Fixed este un sistem potrivit pentru romanii plecati in strainatate care doresc sa isi rezolve problemele cu dantura si pentru care numarul redus de vizite reprezinta o solutie ideala din punctul de vedere al deplasarilor si al costurilor implicate de acestea. Avem doar doua deplasari: o vizita de doua zile pentru inserarea implanturilor si atasarea lucrarii provizorii si inca o vizita, peste 6 luni, pentru atasarea lucrarii definitive. In plus, se evita operatia de sinus lift, care restrictioneaza deplasarea cu avionul pentru o perioada de 2-3 saptamani dupa operatie.
 • Fast and Fixed este un sistem recunoscut in intreaga lume, cu o vechime de 20 de ani si rezultate de succes, verificate prin numeroasele cazuri clinice urmarite de-a lungul timpului si prin studiile efectuate.

Dezavantaje

 • Sistemul Fast and Fixed de la Bredent se realizeaza doar in clinici ce au in echipa chirurgi dentari care au competenta sa foloseasca acest sistem de implanturi de ultima generatie, deoarece tehnica folosita este diferita de cea utilizata pentru inserarea unui implant dentar clasic. Este important sa fim atenti la acest detaliu pentru a evita aparitia complicatiilor. De asemenea, este important sa ne asiguram ca implanturile sunt de la firma Bredent, care a inventat acest sistem si are cea mai mare experienta in utilizarea lui, iar in clinica trebuie sa existe aparatura necesara pentru efectuarea acestei interventii.
 • Investitia financiara este mare, insa se poate realiza in rate si este per total mai mica decat in cazul unui plan clasic de tratament.
 • Procesul de vindecare dureaza 4–6 luni dupa inserarea implanturilor (perioada de osteointegrare) si nu poate fi grabit. Este absolut necesar sa asteptam osteointegrarea implanturilor, la fel ca si in cazul tehnicii traditionale, deoarece organismul are nevoie de timp pentru a produce noi celule osoase care sa faca corp comun cu implantul.
 • In perioada de osteointegrare de 4 – 6 luni, pacientul are o lucrare provizorie si este necesar sa respecte o dieta cu alimente moi, evitandu-le asadar pe cele dure sau crocante. Lucrarea provizorie este realizata dintr-un material cu un anumit grad de flexibilitate, care permite ca asupra implanturilor aflate in perioada de integrare in os sa nu fie aplicate forte foarte mari, care le-ar putea destabiliza.
 • Lucrarea provizorie, atasata imediat dupa interventia chirurgicala si care este folosita de pacient pana la finalul procesului de osteointegrare de 6 luni, este posibil sa nu se ridice la nivelul estetic al lucrarii finale, insa este o solutie care inlocuieste cu succes dintii, oferind un minim de estetica si functionalitate cu care pacientul se poate descurca pana cand este gata lucrarea finala.
 • Medicul specialist, in urma consultului si investigatiilor uzuale va decide daca pacientul este un bun candidat pentru sistemul Fast and Fixed.

Cat costa sistemul Fast and Fixed?

Clinica Dental Excellence ofera pe langa pretul foarte bun pentru sistemul Fast and Fixed, o buna comunicare, suportul si intelegerea exacta a nevoilor pacientului.

Se stabilieste impreuna cu pacientul modalitatea de plata a sistemului Fast and Fixed care poate fi realizata si in rate, cu o plata lunara, prin intermediul unui card de credit (intre 12 si 36 de rate).

Incurajam pacientii sa apeleze la un credit de nevoi personale si punem rapid la dispozitia lor orice documente sunt solicitate de banca. Impreuna cu fiecare pacient, gasim asadar solutia de plata adecvata posibilitatilor sale, pentru ca ne dorim sa nu existe piedica banilor in calea dorintei pacientului de a avea din nou un zambet fericit, sanatos si plin de incredere.

Prioritatea Clinicii Dental Excellence este ca fiecare pacient sa isi recapete starea de bine, atat medicala, cat si mentala, avand in acelasi timp si confortul financiar de a plati aceste interventii in mod esalonat pe o perioada mai lunga de timp.

Sistemul Fast and Fixed maxilar (include si lucrarea provizorie) are un cost de 20.900 lei, iar in aceasta perioada puteti beneficia de un discount de 10%, pretul cu discount fiind de 18.810 lei.

Sistemul Fast and Fixed mandibula (incude si lucrarea provizorie) are un cost de 17.850 lei, iar cu discountul de 10%, pretul final este de 16.065 lei.

citeste mai mult

Investesti in sanatatea ta si vei avea urmatoarele beneficii:

 • O dantura noua, sanatoasa, completa, care se simte si arata natural
 • O dantura durabila de care te poti bucura pe termen lung, poate chiar pentru tot restul vietii, daca o folosesti si o ingrijesti cu atentie
 • Un zambet larg, plin de incredere
 • Un proces de masticatie firesc, perfect functional
 • Confort psihic, pentru ca ai o dantura fixa
 • Confort pe toata durata tratamentului (inserarea implanturilor intr-o singura interventie sub anestezie si, imediat, primirea unei danturi fixe, temporare, iar dupa 6 luni te bucuri de dantura fixa finala)
 • O viata noua complet imbunatatita pe toate palierele – viata personala, cariera, viata sociala
 • Vei veni la dentist doar pentru igienizarea profesionala periodica, fara grija rezolvarii altor probleme dentare
Fara costuri suplimentareCostul este transparent iar suma finala pentru prima etapa o vei sti de la primul consult. Ce include pretul pentru procedura Fast and Fixed?
 • implanturile care vor fi inserate in os si elementele speciale care fac legatura intre implanturi si lucarea provizorie
 • chiuretarea focarelor de infectie dupa extractie (daca exista) si pregatirea zonei pentru inserarea implanturilor
 • interventia de inserare a implanturilor
 • lucrarea fixa provizorie aplicata dupa interventia chirurgicala
 • sedinta in care se scot firele, la aproximativ o saptamana de la interventie
Ce nu include pretul pentru Fast & Fixed:
 • costul pentru radiografia panoramica, care este in jur de 80 de lei
 • costul analizei computer tomograf, care este in jur de 250-300 lei pentru o arcada
 • costul analizelor de sange necesare, care in general este pana in 200 lei
 • manopera de extractie a dintilor, atunci cand pacientul mai are cativa dinti sau resturi radiculare irecuperabile
 • anestezia locala necesara pe durata interventiei de inserare a implanturilor, avand un cost de pana la 50 lei
 • tipul lucrarii finale efectuata la un interval de 6 luni de la inserarea implanturilor va fi stabilit dupa perioada de integrare a acestora din urma, in functie de densitatea osului din jurul lor. In functie de materialele din care este confectionata lucrarea finala, se va stabili si costul lucrarii dentare care este de obicei in jur de 2700 de euro, la care in anumite situatii se poate adauga costul bonturilor, ce trebuie inlocuite pentru obtinerea unui rezultat estetic al lucrarii.

Dental Excellence utilizeaza implanturi, accesorii si materiale stomatologice de cea mai inalta calitate.

Solutii de finantare pentru sistemul Fast and Fixed

Clinica Dental Excellence iti ofera, pe langa o echipa de profesionisti dedicata si gata de a-ti oferi raspunsuri la toate intrebarile tale, si avantajul serviciilor accesibile. Mai mult decat atat, sunt oferite solutii de plata personalizate pentru fiecare client in parte.

citeste mai mult Fast and Fixed – plata in rate
 • Card de credit Star BT – plata in 6 rate fara dobanda, card oferit prin intermediul Bancii Transilvania.
 • Card de credit Optimo Card – 18, 24 sau 36 de rate (dobanda de 19% pe an).
 • Card Avantaj – pana la 12 de rate fara dobanda, ambele oferite de catre Credit Europe Bank.
 • Plata in rate pana la 5 ani – Dental Excellence iti ofera sprijinul unui consultant financiar profesionist, pentru ca tu sa poti alege cea mai buna modalitate de finantare in functie de veniturile si dorintele tale. Astfel, Fast and Fixed poate fi achitat cu ajutorul unui credit de nevoi personale sau a unui credit medical, cu pana la 60 de rate.

Despre producatorul sistemului Fast and Fixed de la Bredent

Producatorul german bredent s-a remarcat ca unul dintre liderii mondiali in domeniul implantologiei si tehnicii dentare, cu o experienta de peste 40 de ani. Bredent a introdus o noua dimensiune a calitatii in domeniul implanturilor dentare, datorita echipei de specialisti, a competentei si inovatiei, devenind astfel un lider mondial pe piata producatorilor de implanturi dentare.

citeste mai mult

Producatorul Bredent ofera solutii pe plan global, echipe de medici din intreaga lume reusind sa realizeze pentru pacientii lor lucrari de inalta calitate, avantajoase inclusiv din punct de vedere al pretului.

Sistemul Fast and Fixed de la Bredent permite rezolvarea cazurilor grave, in care pacientii ajung sa isi piarda intreaga dantura. Pacientii isi recapata zambetul de la o zi la alta si practic isi reiau activitatile de zi cu zi imediat, fara a avea nevoie de concediu sau asistenta medicala. Ei pot zambi, manca, vorbi dupa interventie, in mod firesc si cu lejeritate.

Sistemul Fast and Fixed Bredent include implanturile Sky, care sunt rezultatul numeroaselor cercetari stiintifice si al cerintelor pacientilor pentru lucrari dentare de o calitate exceptionala, remarcandu-se prin rapiditate in aplicare si cost avantajos.

SKY Fast and Fixed a facut peste 10000 de pacienti multumiti si rezultatele continua sa se vada odata cu zambetele pline de incredere ale pacientilor din Romania, Europa si din intreaga lume.

Alternative ale sistemului Fast and Fixed de la Bredent

Pe langa sistemul Fast and Fixed exista doua solutii alternative: implanturile clasice sau implanturi de tip Fast and Fixed produse de alte firme recunoscute de implanturi.

Solutia clasica presupune inserarea unui numar de 8-10 implanturi pe fiecare arcada dupa care se asteapta 3-4 luni integrarea lor in os. In general aceasta solutie are nevoie de aditie de os sau sinus lift, atunci cand osul pacientului s-a resorbit. Implanturile dentare sunt de diferite tipuri in functie de forma, dimensiuni sau de tipul suprafetei care intra in contact cu osul. Medicul specialist in implantologie te poate ajuta sa intelegi care sunt solutiile de inlocuire a dintilor si veti stabili impreuna care este cea mai buna optiune pentru tine, in functie de nevoile tale specifice.

citeste mai mult

Tipuri de implanturi:

Exista doua tipuri principale de implanturi:

Intraosos (in os): Acest tip de implant dentar este plasat in osul mandibulei sau al maxilarului. Fiind realizat de obicei, din titan, si avand o dimensiune redusa, este si cel mai frecvent tip de implant utilizat.

Juxtaosos (deasupra osului): Acest implant dentar este asemanator cu cel intraosos, diferenta fiind data de gatul implantului care este lis si permite cresterea gingiei in jurul corpului implantului. De asemenea, se realizeaza o buna etansare in jurul implantului, evitandu-se infiltrarea bacteriilor si inflamarea tesutului, ce poate conduce la pierderea acestuia in timp.

Daca osul maxilar al pacientului nu este apt sa sustina implantul dentar, exista diferite tehnici folosite pentru a reconstrui volumul osos, astfel incat sa se restabileasca linia naturala a fizionomiei si pentru a oferi o baza robusta viitorului implant dentar. Acestea pot fi:

Augmentare osoasa – numita si aditie de os, implica refacerea sau regenerarea osului maxilarului, prin adaugarea de os de aditie, atunci cand osul natural nu poate sustine implantul dentar. Osul de aditie reprezinta o matrice in interiorul careia se vor dezvolta pe viitor celulele osoase ale pacientului. Cand cantitatea de os folosita este mare, este nevoie ca acesta sa fie lasat 3-4 luni pana la inserarea implanturilor. In aceasta perioada, organismul depune celule osoase in zona osului de aditie si aduce mici vase de sange pentru hranirea noilor celule. Cercetarile au aratat ca utilizarea aditiei osoase pentru a fortifica volumul osos conduce la rezultate foarte bune.

Sinus lifting – cunoscut si sub denumirea de augmentare a sinusului sau elevare a sinusului, este o procedura care se efectueaza numai la arcada de sus si implica crearea unei comunicari intre cavitatea bucala si zona sinusului si ridicarea membranei sinusale pentru depunerea osului de aditie in sinus. Uneori, daca volumul de os este satisfacator, implanturile se pot insera imediat. Daca nu avem un volum de os suficient, procesul de integrare a osului de aditie este acelasi ca si in cazul aditiei osoase simple, fiind nevoie de 3-4 luni pana la inserarea implanturilor. Necesitatea interventiei de sinus lifting este data de o subtiere a osului natural dupa extractia molarilor superiori.

Expansiunea crestei alveolare – numita si bone splitting, se foloseste in cazul in care osul maxilar nu este suficient de lat pentru a sustine implanturile dentare. Creasta alveolara prea subtire pentru a sustine implantul, este despicata in doua, iar in spatiul creat este adaugat os, care va fi lasat 3-4 luni sa se osteointegreze. In final, se obtine un os destul de lat pentru a sustine implantul. Latimea osului care sustine implantul este deosebit de importanta, cunoscut fiind faptul ca, daca implantul este inserat si osul nu este destul de lat in jurul lui, acesta se poate resorbi in timp, conducand la miscarea implantului si chiar la pierderea lui.

Daca sanatatea osului permite, sistemul Fast and Fixed elimina proceduri adiacente precum aditie de os sau sinus lifting, inserandu-se in cadrul unei singure sedinte 6 implanturi sus, 4 jos si o dantura fixa provizorie este plasata imediat ulterior interventiei chirurgicale. Dupa 4 – 6 luni pacientul se reintoarce pentru a primi dantura definitiva.

Sistemul Fast and Fixed este dezvoltat de producatorul Bredent din Germania. O solutie care functioneaza pe acelasi principiu se numeste All-on-4 si este produsa de Nobel Biocare din Elvetia.

All-on-4 (la mandibula) sau All-on-6 (la maxilar) – este ideal pentru pacientii care si-au pierdut toti dintii de pe arcada superioara sau inferioara. Patru implanturi sunt inserate in arcada de jos sau sase in arcada de sus, in osul disponibil, evitandu-se astfel aditia osoasa. Implanturile NobelSpeedy folosite pentru sistemul All-on-4/All-on-6 se prezinta in lungimi si diametre diferite pentru o mai mare flexibilitate chirurgicala. Toate sunt destinate pentru a ajuta medicii sa utilizeze o abordare fara aditie de os si sa obtina asadar o buna ancorare a implanturilor, chiar daca volumul osos nu este mare.

Imediat dupa interventie, pacientul primeste o dantura fixa temporara. Urmeaza un regim care include alimente moi si dupa aproximativ sase luni se insereaza dantura permanenta, revenindu-se la o dieta fara restrictii.

Imagistica 3D si planificarea tratamentului

Tehnologia digitala extrem de precisa si software-ul de planificare chirurgicala a implanturilor au facut ca interventiile de implantologie sa fie rapide si mai previzibile. Specialistul poate utiliza aceste instrumente pentru a determina cele mai bune locuri pentru plasarea implantului inainte de interventia chirurgicala. Acest lucru inseamna economie de timp si bani si scurteaza timpul de recuperare.

Planificarea tratamentului este personalizata pentru fiecare pacient in parte si incepe cu o consultatie de specialitate. In urma consultatiei, pacientul face o radiografie panoramica, analize de sange conform prescriptiei medicale si analiza de tip computer tomograf, care ofera o imagine 3D a volumului de os in care urmeaza a fi inserate implanturile. Apoi se realizeaza o serie de fotografii diagnostice si inregistrarea ocluziei, adica a modului in care musca pacientul.

In functie de aceste investigatii, se stabileste daca pacientul are destul os pentru inserarea implanturilor folosite pentru sistemul Fast & Fixed. Se alege numarul de implanturi (la maxilar se pot folosi 4 sau 6 implanturi in functie de volumul de os), diametrul si lungimea lor.

In ce consta interventia?

 1. Consultatia. Medicul implantolog analizeaza intreaga cavitate orala si recomanda pacientului o serie de investigatii precum radiografii panoramice, tomograf dentar, poze diagnostice si analize de sange.
 2. Interpretarea investigatiilor si stabilirea planului de tratament. In aceasta etapa sunt analizate toate informatiile disponibile, luandu-se decizia daca osul pacientului are suprafata necesara pentru a sustine sistemul Fast and Fixed. De asemenea, sunt planificate etapele de tratament si se stabilesc costurile pentru intreaga interventie.
citeste mai mult
 1. Inserarea implanturilor. Medicul va aplica anestezie locala si apoi va insera implanturile in os. Aceasta procedura este una laborioasa, putand dura 2-3 ore. Dupa inserare se va face radiografie panoramica pentru a verifica pozitia implanturilor inserate.
 2. Atasarea bonturilor protetice se face imediat dupa inserare. Se ia amprenta pentru lucrarea provizorie care va fi realizata in laborator.
 3. Atasarea lucrarii provizorii. Lucrarea provizorie se ataseaza in maxim 24 de ore de la inserarea implanturilor prin atasarea la bonturile protetice. Veti putea folosi imediat lucrarea insa cu precautie pentru ca implanturile nu sunt inca integrate in os.
 4. Osteointegrarea este etapa care dureaza 4-6 luni in care organismul depune os pe suprafata implanturilor, creandu-se corp comun intre suprafata implantului si tesutul osos al pacientului.
 5. Atasarea lucrarii definitive. Se scoate lucrarea provizorie si se ia amprenta. Laboratorul dentar va confectiona lucrarea definitiva ce va fi montata ulterior la cabinetul stomatologic. Aceasta lucrare se va comporta ca orice lucrare fixa, putand fi folosita fara restrictii pentru masticatie.
 6. Igienizarea implanturilor este foarte importanta. Pentru igienizarea facuta acasa se recomanda, pe langa periajul dentar efectuat corect, folosirea unui dus bucal ce indeparteaza resturile alimentare ramase in zonele greu accesibile de sub lucrare. De asemenea, se recomanda consultatia si igienizarea profesionala in cabinet o data la 6 luni.

Tipuri de implant dentar Fast and Fixed: maxilar, mandibula

Cand o persoana isi pierde dantura, fie ca este vorba de toti dintii sau doar de cei ai maxilarului ori ai mandibulei, stima de sine scade considerabil. Sistemul Fast and Fixed de la bredent reprezinta cel mai eficient mod de a avea o viata normala in cel mai scurt timp cu putinta.

Implanturile traditionale au mai multe etape critice si un proces lung pana la atasarea lucrarii finale, intre 6 si 18 luni. Popularitatea sistemului Fast and Fixed vine tocmai din rapiditatea solutiei: te intorci in urma vizitei la cabinetul stomatologic cu o dantura provizorie, fixa, cu ajutorul careia aspectul estetic nu mai constituie o problema. Astfel, sunt imbunatatite aspectul fizic, masticatia, increderea in sine si sanatatea orala.

Solutia Fast and Fixed este adresata atat pacientilor care au ramas fara dinti la ambele arcade, cat si celor care nu mai au dinti la una dintre arcade.

citeste mai mult

Fast and Fixed maxilar superior – se insereaza 6 implanturi, timp in care pacientul este anesteziat local. Procedura poate dura pana la 2 – 3 ore. Doua dintre implanturi sunt inserate in pozitie oblica pentru a sustine fortele masticatorii mari care apar in zona dintilor laterali. Restul de 4 implanturi sunt inserate in pozitie verticala, intre implanturile oblice. Dupa finalizarea interventiei se ia amprenta pentru lucrarea provizorie, care este gata in maxim 24 de ore si care se aplica pacientului. Se obtine o dantura fixa, care ii permite pacientului sa aiba o viata cu un grad inalt de confort fizic si mental.

Pret Fast and Fixed maxilar (incude lucrarea provizorie) - 20.500 lei. Poti beneficia de un discount de 10% prin intermediul cardului de fidelitate Dental Excellence.

Fast and Fixed mandibula (maxilarul inferior) – se insereaza 4 implanturi, utilizandu-se cele mai bune portiuni ale osului. Doua dintre implanturi sunt mai lungi si oblice, tocmai pentru o foarte buna sustinere, iar celelalte 2 se insereaza in pozitie verticala.  Imediat dupa interventie se realizeaza lucrarea provizorie iar pacientul va primi in maxim 24 de ore o dantura fixa pentru arcada de jos, ceea ce ii permite sa isi reia activitatea intr-un timp extrem de scurt, fara disconfort.

Pret Fast and Fixed mandibula (incude lucrarea provizorie) > 17.500 lei. Solicita cardul de fidelitate Dental Excellence pentru a beneficia de o reducere de 10% la acest tratament.

Unde poti face interventia Fast and Fixed?

Interventia Fast and Fixed se realizeaza de un specialist cu suficient de multa experienta, intr-o clinica stomatologica care detine toata aparatura necesara.

Medicii Dental Excellence pot efectua intreaga procedura Fast and Fixed, iar pacientul se bucura de o dantura noua intr-un timp record.

citeste mai mult

Te-ai saturat de protezele care aluneca? Mai mult de jumatate dintre dintii tai sunt afectati, iar masticatia se realizeaza cu eforturi uriase din cauza molarilor lipsa?

Doamna doctor Luisa Caragea va analiza situatia ta dentara si iti va oferi toate informatiile referitoare la planul de tratament, astfel incat sa-ti recapeti zambetul plin de incredere pe care ti-l doresti atat de mult.

Fast and Fixed este o procedura minim invaziva si eficienta. Patru implanturi sunt inserate in arcada inferioara si sase in cea superioara. Imediat dupa interventie o lucrare provizorie este atasata implanturilor. Pacientul are o dantura fixa, provizorie in maxim 24 de ore de la inserarea implanturilor.

Fast and Fixed este alternativa moderna a protezelor dentare. Pacientii care isi pierdusera speranta de a beneficia de o lucrare fixa au o a doua sansa. Rapiditatea solutiei si tehnologia avansata, face ca pacienti care in trecut nu erau candidati pentru implanturi din cauza pierderii osoase prea mari, sa se bucure acum de rezultate cu succes.

Expertul in implantologie si sistemul Fast and Fixed – Luisa Caragea

Clinica Dental Excellence foloseste cele mai noi tehnologii dentare pentru a oferi cel mai bun tratament.

Competenta in implantologie a doctorului Luisa Caragea, la care se adauga procedurile de inserare a implanturilor dentare la care a luat parte de-a lungul timpului  alaturi de echipa de chirurgi a clinicii, (peste 100 de interventii realizate cu succes), precum si recomandarile pacientilor, conduc toate la concluzia ca dr. Luisa Caragea este persoana cu care este bine sa stai de vorba inainte de a lua decizia de a face interventia cu Fast and Fixed.

Doamna doctor iti va face un diagnostic complet pentru a intelege daca esti un candidat potrivit pentru Fast and Fixed, iti va explica in detaliu toate etapele de tratament si iti va raspunde la toate intrebarile pe care le ai.

Fara grefa de os sau aditia osoasa

In cazul tratamentului traditional cu implanturi, pacientii cu pierdere osoasa grava necesita aplicarea grefei de os. In cazul sistemului Fast and Fixed, doctorul Luisa Caragea utilizeaza imagistica 3D pentru a localiza zonele cu cele mai consistente portiuni de os in care sunt inserate implanturile specifice Fast and Fixed, mai lungi, conice si inclinate la unghiurile adecvate pentru a putea suporta fortele masticatorii. In concluzie, nu mai este nevoie de procedura de aditie osoasa.

Dinti noi in aceeasi zi

Intreaga procedura de inserare a implanturilor este finalizata intr-o singura zi. Sunt incluse posibilele extractii (dintii afectati ce nu mai pot fi recuperati), chiuretarea tesuturilor afectate de infectie si plasarea implanturilor.

Tasarea lucrarii provizorii (dantura fixa) se face in ziua urmatoare celei in care sunt inserate implanturile. Sunt necesare inainte, din partea pacientului, investigatii precum radiografii panoramice, computer tomograf dentar si analize de sange. Medicul Luisa Caragea va face o analiza ampla si amanuntita inainte de demararea interventiei.

Fast & Fixed pentru pacientii din Romania

Fie ca vii din Suceava, Iasi, Oradea sau Cluj, un drum de 7 – 8 – 10 ore cu masina nu este niciodata prea mult pentru o interventie care iti restabileste pe loc bucuria si calitatea vietii. Intr-o singura sedinta sunt inserate 6 implanturi sus si 4 jos, iar in decurs de maxim 24 de ore se aplica o dantura fixa provizorie.

citeste mai mult
 • nu este nevoie de drumuri repetate la Bucuresti
 • primesti o dantura fixa intr-o singura intalnire
 • te intorci la Bucuresti abia dupa 6 luni pentru lucrarea finala
 • cu ajutorul zborurilor interne, poti fi pe scaunul pacientului chiar mai repede
 • beneficiezi de o dantura noua
 • te lasi pe mana unor profesionisti cu experienta in sistemul Fast and Fixed
 • ai ocazia sa vizitezi Bucurestiul, sa faci shopping sau de ce nu, sa legi vizita la stomatolog cu o plecare la munte sau la mare
 • poti face plata si in rate
 • posibilitatile de cazare in Bucuresti sunt numeroase, la preturi accesibile

Fast and Fixed pentru romanii din Diaspora

Sistemul Fast and Fixed de la bredent este o solutie ideala pentru romanii din Diaspora care au probleme semnificative cu dantura. Datorita acestei tehnologii ingenioase, menita tocmai sa raspunda nevoilor pacientului care se confrunta cu proteze dentare sau dentitie defectuoasa, calitatea vietii acestora este restabilita in mod rapid.

citeste mai mult

Fast and Fixed pentru romanii din Diaspora inseamna numeroase beneficii:

 • Lipsa unui plan de tratament de lunga durata si implicit, lipsa nevoii de a face multe drumuri in tara si a cheltui semnificativ pe transport > Fast and Fixed implica o singura interventie, dupa care pacientul mai revine in tara o singura data, dupa 6 luni, pentru a primi dantura fixa finala.
 • Sistemul Fast and Fixed ofera un confort atat fizic, cat si psihic pacientului. Pe langa faptul ca intr-o singura interventie, sub anestezie, i se realizeaza toate implanturile, el primeste si o dantura provizorie, fixa. Acest lucru inseamna ca el nu trebuie sa isi intrerupa activitatile, primeste o dantura pe loc si nu in urma unui tratament indelungat cu multe drumuri la Bucuresti.
 • preturile in Bucuresti pentru sistemul Fast and Fixed sunt mult mai avantajoase decat in strainatate, fiind de pana la 5 ori mai mici, in conditiile unui standard de calitate care este chiar mai atent respectat decat in multe cabinete din strainatate. Pacientii nostri care locuiesc in afara tarii se bucura de un sistem de implanturi de calitate germana produs de Bredent – Fast & Fixed, dar si de pretul competitiv al procedurii. Clinica stomatologica Dental Excellence iti sta la dispozitie cu o echipa de profesionisti avizati si experimentati in tehnica Fast and Fixed si cu dotari tehnologice de ultima ora;
 • In Bucuresti exista numeroase optiuni de cazare, inclusiv langa clinica Dental Excellence, si poti la 10 minute dupa interventie sa te relaxezi in camera de hotel.
 • Cu un weekend prelungit la Bucuresti, cu bilet de sosire vineri dimineata si plecare duminica dupa-amiaza, este timp atat pentru interventia chirurgicala de inserare a sistemului Fast and Fixed si de atasare a  danturii fixe provizorii (vineri), cat si pentru o zi intreaga de plimbare in capitala sau revedere cu prietenii, rudele (sambata) si imbarcarea relaxata pentru intoarcere, duminica.

Lucrarea provizorie si lucrarea definitiva pe sistemul Fast & Fixed

Lucrarea provizorie este o lucrare fixa insurubata, realizata dintr-un material plastic, special folosit in stomatologie, care restabileste estetica si partial functia masticatorie. Aceasta lucrare are in general 10 dinti, in aceasta faza nefiind permise extensiile lucrarii spre spatele gurii, fata de pozitia ultimului implant, pentru a evita aplicarea unei forte prea mari asupra implanturilor aflate in perioada de osteointegrare.

Lucrarea definitiva are 12 – 14 dinti, putand sustine 1-2 dinti de fiecare parte fata de ultimul implant si avand o structura de rezistenta metalica. Fizionomia lucrarii definitive este asigurata de aplicarea unei ceramici dentare peste structura metalica a lucrarii ce confera un aspect asemanator cu cel al dintilor naturali.

Materialul care imita gingia roz este necesar in cadrul realizarii lucrarii definitive, atunci cand este nevoie sa compensam resorbtia mare a osului maxilar, pentru ca dintii sa nu para foarte lungi si pentru a oferi un aspect estetic. Gingia roz nu este vizibila in mod normal, cand pacientul vorbeste sau zambeste, fiind observata doar daca indepartam buza pentru o examinare a zonei respective.

Igienizarea lucrarii provizorii si a celei definitive este foarte importanta pentru stabilitatea pe termen lung a implanturilor care sustin lucrarea. Spalatul cu periuta de dinti nu este suficient, igienizarea zilnica fiind completata cu ajutorul dusului bucal sau a atei dentare speciale. Controalele periodice la fiecare 6 luni si igienizarea in cabinet sunt importante pentru a indeparta bacteriile care se acumuleaza in timp intre lucrare si gingie.

De ce sa alegi Dental Excellence?

Urgente dentare

MEDICI
SPECIALISTI

Tratamente fara durere

TRATAMENTE
FARA DURERE

Dotari ultramoderne

DOTARI
ULTRAMODERNE

Sterilizare

STERILIZARE
PERFORMANTA

Plata in rate

PLATA
IN RATE

Program de fidelitate

PROGRAM
DE FIDELITATE