Tratament endodontic

Ce este protetica dentara?

Atunci cand, din diverse motive, dintele nu mai poate fi mentinut in cavitatea bucala, se impune extractia. Cauzele extractiei dentare sunt variate: coroana dintelui este complet distrusa si nu poate sustine o lucrare dentara, nu se poate efectua tratamentul de canal corespunzator, dintele s-a fisurat in urma unei lovituri ori a unei muscaturi foarte puternice. Extractia dentara lasa un loc liber pe arcada dentara. Recomandarea medicilor stomatologi este ca acest loc sa fie acoperit de o coroana dentara imediat dupa vindecare. Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinti poate produce, pe langa neajunsurile fizionomice, si tulburari de vorbire si masticatie, care pot determina afectiuni grave ale cavitatii bucale, ale articulatiei gurii sau afectiuni digestive.

Solutiile pe care le ofera protetica dentara sunt diverse, in functie de complexitatea situatiei fiecarui pacient si de rezultatul pe care acesta isi doreste sa il obtina.

Solutii protetica dentara

In cazul in care coroana dentara (partea vizibila a dintelui natural) este afectata, iar refacerea ei cu ajutorul obturatiei (plombei) nu este posibila sau nu este destul de durabila, se recomanda folosirea unei coroane dentare protetice care se sprijina pe radacina dintelui a carui coroana este afectata. Coroanele individuale se pot folosi si in situatia dintilor invecinati, oferind o estetica foarte buna, apropiata de cea a dintilor naturali. Aceasta solutie este folosita in special la dintii din zona frontala.

O punte dentara permite restaurarea danturii in cazul in care pe arcada inca se gaseste un numar mare de dinti (sau radacini ale acestora) cu implantare foarte buna. Acesti dinti se folosesc ca suport pentru puntea dentara respectiva. Avand un aspect estetic, o punte dentara de calitate imita cu succes forma si culoarea dintilor naturali, fiind de doua feluri: metalo-ceramica sau din zirconiu.

Puntea dentara din zirconiu este recomandata in special pentru zona dintilor frontali, avand aceleasi caracteristici estetice ca si dintii naturali. Zirconiul permite trecerea luminii, creand senzatia de translucenta. Pentru a obtine culoarea dorita, coroanele din zirconiu sunt acoperite cu ceramica. Aceasta este cea mai moderna si estetica solutie de inlocuire a unui dinte natural.

Puntile metalo-ceramice sunt recomandate in special pentru dintii amplasati in spate, avand o rezistenta deosebita data de suportul de metal folosit (crom-nichel), dar si o estetica foarte apropiata de cea a dintilor naturali, fiind acoperiti cu ceramica.

Sunt elemente biocompatibile care se insereaza in arcada dentara pentru a substitui radacina dintilor naturali. Implanturile sustin coroanele dentare individuale sau puntile dentare, fiind recomandate pentru inlocuirea unui dinte sau a unui grup de dinti.

Pentru pacientii care nu mai au niciun dinte, exista o solutie de ultima generatie. In prima zi, se insereaza 4 sau 6 implanturi, cu forma speciala, ce permite sustinerea unei lucrari de dimensiuni mari. In cea de-a doua zi, se ataseaza pe aceste implanturi o lucrare dentara fixa. Este o solutie excelenta ce permite pacientilor lipsiti de dinti sa zambeasca din nou cu incredere.

afla mai mult >

  Contacteaza-ne pentru o programare!

  Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

  Colaborarea cu laboratorul de tehnica dentara

  Pentru a asigura o calitate excelenta a acestor lucrari, colaborarea cu laboratorul de tehnica dentara este esentiala. Lucram cu laboratoare dentare de top din Bucuresti, care folosesc cele mai noi tehnici si materiale de ultima generatie. Toate lucrarile protetice sunt efectuate in functie de situatia particulara a fiecarui pacient. Manoperele se aseamana foarte mult cu cele folosite pentru fabricarea bijuteriilor unicat, deci putem spune ca fiecare lucrare protetica este o mica opera de arta.

  De ce sa alegi Dental Excellence?

  Urgente dentare

  MEDICI
  SPECIALISTI

  Tratamente fara durere

  TRATAMENTE
  FARA DURERE

  Dotari ultramoderne

  DOTARI
  ULTRAMODERNE

  Sterilizare

  STERILIZARE
  PERFORMANTA

  Plata in rate

  PLATA
  IN RATE

  Program de fidelitate

  PROGRAM
  DE FIDELITATE