Ce este protetica dentara?

Atunci când, din diverse cauze, dintele nu mai poate fi menținut în cavitatea bucală, se impune extracția. Extracția dentară lasă un loc liber pe arcada dentară. Recomandarea medicilor stomatologi este ca acest loc să fie acoperit de o coroană dentară imediat după vindecare. Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinți poate produce, pe lângă neajunsurile fizionomice, și tulburări de vorbire și masticatie, care pot determina afecțiuni ale cavității bucale, ale articulatiei gurii sau afectiuni digestive.

Soluțiile pe care le oferă protetica sunt diverse, în funcție de complexitatea situației fiecărui pacient și de rezultatul pe care acesta își dorește să îl obțină.

Solutii protetica dentara

În cazul în care coroana dentară (partea vizibilă a dintelui) este afectată, iar refacerea cu ajutorul obturației (plomba) nu este posibilă sau nu este destul de durabilă, se recomandă folosirea unei coroane dentare protetice care se sprijină pe rădăcina dintelui a cărui coroană este afectată. Coroanele individuale se pot folosi și în situația dinților învecinați, oferind o estetică foarte bună, apropiată de cea a dinților naturali. Această soluție este folosită în special la dinții din zona frontală.

Sunt potrivite pentru restaurarea dentară în cazul în care pe arcadă încă se găsește un număr mare de dinți (sau rădăcini ale acestora) cu implantare foarte bună. Acești dinți se folosesc ca suport pentru punțile dentare. Punțile dentare sunt de două feluri: integral ceramice și metalo-ceramice.

Punțile din zirconiu sau integral ceramice sunt recomandate in special pentru zona dinților frontali, având aceleași caracteristici estetice ca și dinții naturali.

Punțile metalo-ceramice sunt recomandate în special pentru dinții amplasați în spate, având o rezistență deosebită dată de suportul de metal folosit (crom-nichel), dar și o estetică foarte apropiată de cea a dinților naturali, fiind acoperiți cu ceramică.

Sunt elemente biocompatibile care se inserează în arcada dentară pentru a substitui dinții naturali. Implantele sunt folosite ca suport pentru susținerea coroanelor individuale sau a punților dentare, fiind recomandate pentru inlocuirea unui dinte, a unui grup de dinti sau in cazul pacientilor fara dinti.

Reprezintă soluția ideală în situația în care dinții păstrați pe arcada dentară sunt prea puțini pentru a susține o punte dentară fixă, însă pacientul își dorește o soluție care să fie foarte apropiată de estetica și funcționalitatea dinților naturali. Această proteză are avantajul că este susținută de rădăcinile dinților naturali pe care se montează un sistem de tip capsă în care se fixează proteza.

Sunt acele proteze care acoperă zonele în care dinții lipsesc și se sprijină pe dinții naturali care se află în cavitatea bucală. Acest sistem ofera o stabilitate foarte buna protezei dentare asemanatoare cu cea a dintilor ficsi.

Contacteaza-ne pentru o programare

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Colaborarea cu laboratorul de tehnică dentară

Pentru a asigura o calitate excelentă a acestor lucrări, colaborarea cu laboratorul de tehnică dentară este esențială. Colaborăm cu laboratoare dentare de top din București care folosesc cele mai noi tehnici și materiale de ultimă generație. Toate aceste lucrări protetice sunt efectuate în funcție de situația particulară a fiecărui pacient. Manoperele se aseamănă foarte mult cu cele folosite pentru fabricarea bijuteriilor unicat, deci putem spune că fiecare lucrare protetică este o mică operă de artă.

De ce sa alegi Dental Excellence

Tratamente fara durere

Dotari de ultima generatie

Certificat de garantie

Program de fidelitate

Plata in rate fara dobanda

Relatie pe termen lung