Tratament endodontic

Ce este protetica dentara?

Atunci când, din diverse motive, dintele nu mai poate fi menținut în cavitatea bucală, se impune extracția. Cauzele extractiei dentare sunt variate: coroana dintelui este complet distrusa si nu poate sustine o lucrare dentara, nu se poate efectua tratamentul de canal corespunzator sau dintele s-a fisurat in urma unei lovituri ori a unei muscaturi foarte puternice. Extracția dentară lasă un loc liber pe arcada dentară. Recomandarea medicilor stomatologi este ca acest loc să fie acoperit de o coroană dentară imediat după vindecare. Lipsa unui dinte sau a unui grup de dinți poate produce, pe lângă neajunsurile fizionomice, și tulburări de vorbire și masticatie, care pot determina afecțiuni ale cavității bucale, ale articulatiei gurii sau afectiuni digestive.

Soluțiile pe care le oferă protetica sunt diverse, în funcție de complexitatea situației fiecărui pacient și de rezultatul pe care acesta își dorește să îl obțină.

Solutii protetica dentara

În cazul în care coroana dentară (partea vizibilă a dintelui natural) este afectată, iar refacerea ei cu ajutorul obturației (plombei) nu este posibilă sau nu este destul de durabilă, se recomandă folosirea unei coroane dentare protetice care se sprijină pe rădăcina dintelui a cărui coroană este afectată. Coroanele individuale se pot folosi și în situația dinților învecinați, oferind o estetică foarte bună, apropiată de cea a dinților naturali. Această soluție este folosită în special la dinții din zona frontală.

Sunt potrivite pentru restaurarea dentară în cazul în care pe arcadă încă se găsește un număr mare de dinți (sau rădăcini ale acestora) cu implantare foarte bună. Acești dinți se folosesc ca suport pentru punțile dentare. Puntile dentare au un aspect estetic, imitand cu success forma si culoarea dintilor naturali, fiind de două feluri: metalo-ceramice sau din zirconiu.

Punțile din zirconiu sunt recomandate in special pentru zona dinților frontali, având aceleași caracteristici estetice ca și dinții naturali. Zirconiul permite trecerea luminii, creand senzatia de translucenta. Pentru a obtine culoarea dorita, coroanele din zirconiu sunt acoperite cu ceramica. Aceasta este cea mai moderna si estetica solutie de inlocuire a unui dinte natural.

Punțile metalo-ceramice sunt recomandate în special pentru dinții amplasați în spate, având o rezistență deosebită dată de suportul de metal folosit (crom-nichel), dar și o estetică foarte apropiată de cea a dinților naturali, fiind acoperiți cu ceramică.

Sunt elemente biocompatibile care se inserează în arcada dentară pentru a substitui radacina dinților naturali. Implantele susțin coroanele individuale sau punțile dentare, fiind recomandate pentru inlocuirea unui dinte sau a unui grup de dinti.

Pentru pacientii care nu mai au niciun dinte, exista o solutie de ultima generatie. In prima zi, se insereaza 4 sau 6 implanturi, cu forma speciala, ce permite sustinerea unei lucrari de dimensiuni mari. In cea de-a doua zi, se ataseaza pe aceste implanturi o lucrare dentara fixa. Este o solutie excelenta ce permite pacientilor lipsiti de dinti sa zambeasca din nou cu incredere.

Contacteaza-ne pentru o programare

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Colaborarea cu laboratorul de tehnică dentară

Pentru a asigura o calitate excelenta a acestor lucrari, colaborarea cu laboratorul de tehnica dentara este esentiala. Lucram cu laboratoare dentare de top din Bucuresti, care folosesc cele mai noi tehnici si materiale de ultima generatie. Toate lucrarile protetice sunt efectuate in functie de situatia particulara a fiecarui pacient. Manoperele se aseamana foarte mult cu cele folosite pentru fabricarea bijuteriilor unicat, deci putem spune ca fiecare realizare protetica este o mica opera de arta.

De ce sa alegi Dental Excellence?

Tratamente fara durere

Dotari de ultima generatie

Certificat de garantie

Program de fidelitate

Plata in rate fara dobanda

Relatie pe termen lung