Plomba dentara

Echipa multidisciplinara de medici a Clinicilor Dental Excellence este pregatita pentru realizarea tuturor tipurilor de tratament, punand pe primul loc pacientul si sanatatea orala a acestuia.

AI GRIJA DE SANATATEA TA ORALA!

Cariile dentare sunt cele mai cunoscute probleme stomatologice, intalnite la peste 80% dintre pacienti.

Cariile necesita tratament realizat de catre medicul specialist, deoarece nu dispar de la sine, din contra, ele pot evolua rapid, afectand structura dintelui natural. In plus, cariile pot avea consecinte negative si asupra starii generale de sanatate a organismului, motiv pentru care este important sa prevenim aparitia lor sau sa le tratam inca din fazele incipiente.

CE ESTE CARIA DENTARA?

Caria se formeaza pe coroana dentara, adica pe partea vizibila a dintelui, atunci cand smaltul, stratul subtire ce acopera dintele, este distrus. Smaltul este afectat de placa bacteriana care apare pe dinti, dar si de alimentele si bauturile care contin zaharuri. Atunci cand caria evolueaza, este afectata si zona interna a dintelui, cunoscuta sub denumirea de „nervul dintelui”, iar pacientul incepe sa simta durere.

CAUZELE APARITIEI CARIEI DENTARE

Igiena orala deficitara este una dintre principalele cauze ale aparitiei cariilor dentare. In cavitatea bucala exista multe bacterii care, in lipsa unei igiene orale corespunzatoare, pot conduce la dezvoltarea mai multor afectiuni.

Alimentele bogate in zaharuri sunt un al factor care favorizeaza aparitia cariilor dentare. Impreuna cu bacteriile, ele produc acizi care ataca dintele natural, mai ales daca sunt consumate des.

Bauturile carbogazoase, chiar si cele fara zahar, favorizeaza aparitia cariilor dentare. Cele cu zahar afecteaza in doua moduri: prin continutul de acizi si prin continutul foarte mare de zahar.

CE ESTE PLOMBA DENTARA?

Te intrebi cum se plombeaza un dinte? Ei bine, interventia in cazul cariei presupune indepartarea dentinei alterate (materialul dentar afectat de sub smalt) si umplerea cavitatii create. Se foloseste un material pentru plombe dentare din compozit de ultima generatie, foarte asemanator cu cel al dintelui si disponibil intr-o gama variata de culori. Apoi, obturatia (plomba dentara) obtinuta va fi foarte bine slefuita pentru a capata forma estetica a dintelui natural.

Cat tine o plomba dentara?

In general, plombele au o durata de viata mare. Ele pot rezista chiar si cativa ani, daca tratamentul a fost efectuat corect, cu materiale de inalta calitate, si daca pacientul are grija de igiena sa orala.

BENEFICIILE UNEI PLOMBE DENTARE

Prin tratarea la timp a cariei cu o plomba dentara, se pastreaza starea de sanatate a dintilor si gingiilor, evitandu-se o serie intreaga de tratamente si neajunsuri, precum: carii inestetice, modificarea mirosului respiratiei, afectarea in profunzime a dintelui, afectiuni ale gingiilor etc. Plombele dentare estetice te vor ajuta sa iti recapeti imediat zambetul mult dorit!

Pentru a putea identifica și trata in timp util orice carie aparuta, iti recomandam sa vizitezi Clinicile Dental Excellence o data la 6 luni.

PLOMBA DENTARA - AVANTAJELE PE CARE TI LE OFERA DENTAL EXCELLENCE

  • In cadrul clinicii, se realizeaza toate tipurile de tratamente stomatologice: implanturi dentare, protetica dentara fixa, plombe dentare, tratamente endodontice etc.
  • Inca de la prima vizita in clinica, pacientul va afla ce probleme stomatologice are, care sunt solutiile de tratament, ce tipuri de plombe poate alege, durata, dar si cat costa o plomba dentara / un plan de tratament personalizat.
  • Centru de radiologie se afla in acelasi loc. Medicul specialist poate trata pacientul intr-un timp mai scurt, iar urgentele stomatologice se pot rezolva in aceeasi zi.
  • Echipa de medici multidisciplinara ofera cele mai bune tratamente datorita experientei acumulate, dar si a formarii continue prin diferite cursuri la care participa anual.
  • Echipamentul folosit in clinica este unul modern, asigurand tratarea pacientilor in cele mai bune conditii.

BENEFICIEZI DE 10% DISCOUNT LA PLOMBA DENTARA!

Nu lasa cariile sa se agraveze! Alege un tratament cu plomba dentara (plomba masea). Pret? Daca soliciti cardul de fidelitate, beneficiezi de 10% discount la planul de tratament cu plomba dentara in urmatoarele 60 de zile.

* Oferta se activeaza dupa solicitarea si completarea datelor din formularul online.
* Oferta nu se cumuleaza cu alte reduceri, oferte, vouchere etc.

card fidelitate implant dentar

TIPURI DE CARII DENTARE

  • Carii dentare care apar pe suprafara de contact, adica pe suprafata dintelui cu care se realizeaza muscatura.
  • Carii dentare care apar pe suprafetele laterale ale dintelui, mai sunt cunoscute si sub denumirea de carii interdentare.
  • Carii radiculare care apar odata cu retractia gingivala si sunt localizate la radacina dintelui.
  • Carii recurente care apar sub obturatiile dentare deja existente.
  • Carii ocluzale care apar pe suprafetele de contact a dintilor si molarilor.

METODE DE TRATAMENT PENTRU CARIILE DENTARE

Obturatia fizionomica

Aceasta metoda de tratament este folosita cel mai des pentru reabilitarea dintelui afectat de carie. Medicul specialist curata zona in care caria s-a instalat, inlaturand tesuturile afectate, spatiul se umple cu un compozit biocompatibil cu organismul, iar astfel se realizeaza plomba dentara.

Obturatia fizionomica la microscop

Aceasta metoda de tratament se realizeaza de catre medicul specialist la microscop, permitandu-i sa vada cu foarte mare precizie suprafata dintelui afectata de carie, iar astfel sa indeparteze doar tesuturile deteriorate, urmand ca mai apoi sa aplice plomba dentara.

Obturatia de canal la microscop

Daca nu este tratata la timp, caria dentara se poate extinde, distrugand structura dintelui si afectand camera pulpara, mai exact „nervul dintelui”. In acest caz, medicul specialist endodont trebuie sa curete infectia aflata sub smalt, asigurand sanatatea si vitalitatea dintelui.

Daca structura dintelui a fost puternic afectata, pentru a-l restaura medicul specialistva recurge la o reabilitare protetica cu o coroana dentara cu pivot sau la incrustatia dentara.

CENTRU DE RADIOLOGIE IN ACEEASI CLINICA

Din grija pentru pacienti, in cadrul Clinicilor Dental Excellence se regaseste si un centru de radiologie, eficientizand astfel procesul si durata tratamentului cu plomba dentara. Pacientul nu trebuie sa se mai deplaseze in alte locatii pentru a realiza radiografiile dentare.

Centrul de radiologie este dotat cu aparatura moderna care permite realizarea tuturor tipurilor de radiografii dentare.

Radiografie de detaliu (retroalveolare sau bitewing): se realizeaza pentru un singur dinte pentru a se analiza interiorul acestuia, integritatea coroanei sau pozitia unui implant dentar dupa inserare.

Radiografie panoramica: este 2D si ofera o imagine de ansamblu a intregii danturi a pacientului, ajutand medicul sa observe posibile indicii de carie. Ofera si o prima informatie privind osul care sustine dintii.

Computer tomograf: CT-ul este singura metoda prin care medicul stomatolog poate sa observe, sa exploreze volumul de os al pacientului si sa decida daca este suficient pentru sustinerea implantului dentar.

Radiologie dentara

Dr. Alexandru Dumitrescu, medic specialist in endodontie si protetica dentara

“Pacientii apreciaza prezentarea in mod transparent a solutiilor de tratament si faptul ca raspundem la intrebarile si preocuparile lor. In cele mai multe cazuri se creeaza un parteneriat pe termen lung intre pacient si medic. Vizitele periodice la medicul stomatolog ajuta la prevenirea aparitiei situatiilor dentare complexe si la pastrarea zambetului natural.”

Endodontie | Dr Alexandru Dumitrescu

De ce sa alegi Dental Excellence?

Urgente dentare

MEDICI
SPECIALISTI

Tratamente fara durere

TRATAMENTE
FARA DURERE

Dotari ultramoderne

DOTARI
ULTRAMODERNE

Sterilizare

STERILIZARE
PERFORMANTA

Plata in rate

PLATA
IN RATE

Program de fidelitate

PROGRAM
DE FIDELITATE