Ce este proteza clasica?

O proteza clasica este o solutie durabila si folosita la scara larga de pacientii in varsta, mai ales ca nu are un cost ridicat. Daca ea este realizata din materiale de calitate poate tine chiar mai mult de 10 ani. Proteza simpla ofera posibilitatea masticatiei eficiente si ajuta la evitarea aparitiei bolilor digestive. Pacientii care amana mult timp aceasta solutie ajung sa sufere de boli de stomac sau alte boli ale sistemului digestiv din cauza mestecarii necorespunzatoare a alimentelor.

Pacientii purtatori de proteza simpla pot consuma aproape orice aliment cu conditia sa nu fie foarte tare sau sa fie feliat ori tocat marunt, pentru a nu suprasolicita proteza. Stabilitatea protezei este destul de buna daca este realizata corespunzator, experienta medicului si a tehnicianului dentar care o realizeaza fiind foarte importante.

Uneori proteza de jos (la mandibula) este posibil sa nu fie foarte stabila din cauza faptului ca oasele pe care se sprijina proteza s-au resorbit in timp, ramanand o creasta ascutita de os care nu ofera foarte multa stabilitate. In aceste situatii pacientii pot folosi materiale care ajuta la cresterea stabilitatii in timpul purtarii cum ar fi materialele de tip Corega.

Proteza mobila clasica

Cat ma costa?

1100 RON 990 RON*

rata lunara: 50 RON, plata in 24 de rate prin Optimo Card

Dintii lipsa iti pot provoca o stare de disconfort, atat fizic, dar si emotional. Din fericire, exista o solutie durabila si la un pret avantajos, care sa iti aduca  din nou zambetul pe buze: proteza.

O proteza dentara clasica este potrivita pentru pacientii care doresc un produs de calitate, la un pret accesibil. Ia-ti la revedere de la grija de a consima alimentele tale preferate.

Cu proteza clasica ti se va imbunatati masticatia si vei evita astfel aparitia bolilor digestive.

E timpul sa zambesti!

Contacteaza-ne pentru o programare

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Solutii mai complexe

Pentru un grad mai mare de comfort

Pacientii cu situatii complexe pot beneficia si de tratamente care inlatura neajunsurile unei proteze simple. Intr-o clinica stomatologica cu mai multe specialitati si o echipa medicala interdisciplinara exista mai multe solutii pentru aceste situatii complexe, care pot oferi un grad mult mai mare de confort pentru pacient decat proteza clasica. Solutiile pot consta in proteze cu o stabilitate mult mai buna, asemanatoare unei lucrari fixe sau chiar in lucrari fixe care se sprijina pe implanturi.

Protezele cu stabilitate mai mare sunt diferite in functie de numarul de dinti pe care ii mai are pacientul:

Proteza scheletata

Proteza scheletata

Daca pacientul are un grup de dinti buni, pe acestia se va face o lucrare fixa, iar pentru zona fara dinti se va face o proteza scheletata. Aceasta solutie are avantajul de a pastra dintii viabili ai pacientului si de a completa spatiile fara dinti cu o proteza mult mai rezistenta si stabila, care poate fi purtata o perioada lunga de timp, fara a afecta dintii buni.

Proteza dentara capse

Proteza pe capse

Daca pacientul are doar cativa dinti cu coroana distrusa se face radiografie, iar daca radacinile pot fi tratate se poate construi un sistem de proteza pe capse. Dupa tratament in capatul radacinilor, aproape de gingie se ataseaza cate o capsa. In proteza in dreptul dintilor se va insera a doua parte a capsei. Proteza poate fi purtata atat ziua cat si noaptea, asemenea unei lucrari fixe.

Proteza dentara pe implant

Proteza pe implanturi

Atunci cand pacientii nu mai au niciun dinte se poate realiza o proteza cu o stabilitate excelenta prin inserarea a 2 implanturi la mandibula (in partea de jos) si 4 implanturi la maxilar (in partea de sus). Implanturile sunt inserate si sunt lasate 3-4 luni sa se integreze in os.

Dupa aceasta perioada pe implante se ataseaza un sistem de capse asemenator cu cel de la proteza pe capse. Proteza va clipsa pe capsele implanturilor oferind o stabilitate excelenta si senzatia de dinti ficsi.

Fast Fixed

Dinti ficsi

In urma cu cativa ani a fost inventat un sistem inovator prin care un pacient fara niciun dinte poate avea dinti ficsi intr-o zi.  Sistemul Fast & Fixed consta in inserarea a 4 implanturi la mandibula si 6 implanturi la maxilar. Aceste implanturi au o forma speciala, diferita de cea a implanturilor obisnuite.

Marele avantaj este ca se poate atasa o lucrare fixa provizorie a doua zi, lucrare pe care pacientul o poarta pentru 6 luni. Dupa aceasta perioada se va realiza lucrarea definitiva. Aceasta solutie medicala schimba viata pacientilor, care pot din nou sa zambeasca si sa aiba o viata sociala normala.

De ce sa alegi Dental Excellence?

Tratamente fara durere

Dotari de ultima generatie

Certificat de garantie

Program de fidelitate

Plata in rate fara dobanda

Relatie pe termen lung