Albire dinti

Albirea dentara profesionala

Albirea dintilor este una din cele mai populare proceduri dentare. Vizitele periodice la dentist si o curatare profesionala a dintilor ajuta la pastrarea sanatatii acestora din urma, insa pentru a obtine un rezultat estetic superior este nevoie si de procedura de albire profesionala efectuata in cabinetul stomatologic.

Albirea dentara profesionala este recomandata pentru toate personele care isi doresc o schimbare de look. Rezultatul este vizibil imediat, iar efectele se pot mentine pentru aproximativ 2 ani. Dintii devin cu 3-4 nuante mai albi, producand un efect de intinerire de 5 pana la 10 ani. De asemenea, aceasta procedura este indicata in cazul unor evenimente care cer un zambet impecabil intr-un interval de timp scurt – casatorie, petreceri, intalniri de afaceri, conferinte, diverse evenimente mondene.

Pe langa efectul estetic foarte vizibil, albirea dintilor are efecte pozitive si asupra danturii, intarind smaltul, micsorand sensibilitatea dentara si impiedicand aparitia cariilor.

Pasii pentru obtinerea zambetului dorit

Albirea dintilor se realizeaza numai in urma unei consultatii la medicul stomatolog, care va stabili cauza colorarii dintilor si planul de tratament care poate conduce la imbunatatirea semnificativa a aspectului acestora. Va trebui, in primul rand, sa fie tratate toate afectiunile gingivale, daca acestea exista. Apoi va fi efectuata o igienizare profesionala completa (detartraj, periaj profesional, air-flow). Pentru obtinerea efectului de estetic dorit poate fi necesara schimbarea plombelor sau a lucrarilor protetice vizibile a caror culoare este diferita de cea obtinuta prin albirea dintilor.

Albire profesionala cu Opalescence BOOST

Procedura este noninvaziva si presupune aplicarea unei substante cu o concentratie mare de peroxid de hidrogen, pe dintii care se vad atunci cand zambim. Aplicarea se poate face, in functie de nuanta dorita, de mai multe ori in cadrul aceleiasi sedinte (de aproximativ 90 de minute), fiind foarte potrivita pentru pacientii care sunt foarte ocupati. Tratamentul cu Opalescence Boost se poate realiza numai in cabinetul stomatologic.

Inainte de inceperea tratamentului, este necesara o evaluare stomatologica si o curatare dentara profesionala a dintilor. In cadrul procedurii de aplicare a substantei de albire a dintilor, gingiile si mucoasele sunt protejate.

Opalescence Boost este un sistem acceptat de ADA (Asociatia Dentistilor Americani).

Opalescence Boost
Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

De ce este necesara albirea dintilor?

Structurile dintelui sunt reprezentate de smalt (la exteriorul coroanei dentare – partea vizibila a dintelui), dentina (sub smaltul dentar) si cementul (substanta dura care acopera radacina dentara). Aceste structuri protejeaza pulpa dentara (asa-numitul “nerv” al dintelui).

Culoarea naturala a smaltului dentar este alb-translucida, potentata de culoarea structurilor aflate sub acesta. Culoarea normala a dentinei este galbena, dar are o structura poroasa si anumiti compusi provenind din “nervul” dentar trec in dentina, colorand-o in timp in maroniu, maroniu-roscat sau maroniu-gri. Culoarea pe care o observam se datoreaza unui complex de factori organici sau anorganici ce intervin in cadrul structurilor dure dentare, fie din interiorul dintelui, fie din exteriorul acestuia, cu predominanta factorilor interni. De asemenea, unii dintre pigmentii alimentari (cafea, tutun, ceai, vin rosu etc.), precum si anumite substante (tetraciclina, fluor in exces) pot contribui la modificari nedorite ale culorii acestora. Din acest motiv, o igiena riguroasa si chiar cleaning-ul profesional sunt insuficiente. Din fericire, stomatologia moderna vine cu solutia rapida si accesibila – albirea dintilor.

De ce sa alegi Dental Excellence?

Urgente dentare

MEDICI
SPECIALISTI

Tratamente fara durere

TRATAMENTE
FARA DURERE

Dotari ultramoderne

DOTARI
ULTRAMODERNE

Sterilizare

STERILIZARE
PERFORMANTA

Plata in rate

PLATA
IN RATE

Program de fidelitate

PROGRAM
DE FIDELITATE