Implant dentar

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv 100% biocompatibil cu organismul uman, sub formă de șurub din titan de înaltă puritate, care se inserează în arcada dentară, în locul unui dinte extras și suplinește cu succes rolul rădăcinii dintelui natural. Este o descoperire extraordinară în stomatologia modernă, care a ajuns la această oră să fie folosită în mod curent în clinicile dentare.

Implanturile dentare pot înlocui un dinte lipsă, fără a fi afectați dinții vecini sau pot înlocui un grup de dinți lipsă, acolo unde nu mai există dinți naturali pe care să se sprijine o lucrare dentară. De asemenea pot susține o lucrare fixă la pacienții care până acum aveau doar opțiunea unei proteze dentare mobile.

Beneficiile implantelor dentare

Prevenirea migrarii dintilor vecini

Inserarea unui implant dentar opreste procesul natural de migrare al dintilor invecinati. Migrarea dintilor poate conduce la acumularea deranjanta de resturi alimentare intre dinti dupa fiecare masa si chiar la crearea unor spatii inestetice intre dinti.

Stabilitate

Implantul reuseste sa ofere o priză foarte buna, fiind integrat în tesutul osos, permitand refacerea coroanei dentare si reluarea functiilor masticatorii. Te vei putea bucura de alimentele preferate, iar in timp nu vei mai face diferenta intre dintii naturali si cei care se sprijina pe implant.

Evita tratamentele complexe

Dupa extractie osul care a sustinut dintele isi reduce dimensiunile in timp. Prin inserarea implantului dentar dupa extractie se evita procesele de atrofie osoasa, resorbtie osoasa si retractie gingivala, tesuturile din jurul radacinii dintelui care a fost extras mentinandu-si forma lor naturala.

Solutie pe termen lung

Durata medie de folosire in SUA a unui implant dentar este de 15-25 de ani, insa se asteapta ca sistemele de generatie noua sa poata fi folosite chiar toata viata. Aceasta solutie este si una estetica, evitandu-se in cazul pacientilor cu mai multi dinti lipsa modificarile aspectului fetei.

Dintii vecini nu sunt afectati

Folosirea implantului permite evitarea interventiei asupra dintilor vecini – se intervine exclusiv in zona dintelui sau dintilor lipsa. Confortul pacientului in cazul tratamentului prin implanturi dentare este asemanator confortului oferit de un dinte natural.

Bucuria unei vieti noi

Pentru pacientii purtatori de proteza o lucrare fixa pe implanturi va reprezenta o schimbare majora in bine. Ei vor zambi mai mult, vor socializa mai usor, vor consuma alimente fara restrictii vor fi mai optimisti si mai activi si isi vor putea mentine mai usor sanatatea generala.

Implant dentar

Cat ma costa?

dentium

Dentium este unul dintre cele mai bine cotate sisteme de implanturi din Statele Unite ale Americii, oferind produse de cea mai înaltă calitate pentru implantologie dentară și biomateriale. Dentium se distinge printr-un Departament de Cercetare și Inovare care colaboreaza cu Institute de Cercetare și Universități din toata lumea pentru a dezvolta împreună cu medicii implantologi un sistem care permite obținerea unor rezultate remarcabile.

Implanturile Dentium sunt acreditate cu certificarea ISO 13485, îndeplinind cele mai înalte standarde de calitate în materie de dispozitive medicale.

2100 RON
1890 RON

rata lunară: 70 RON*

*Plata în 36 de rate prin Optimo Card

Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Etapele de tratament

Consultatia de specialitate: Dupa ce va consulta medicul analizeaza pe radiografia panoramica situatia osului in care urmeaza a fi inserat implantul. Daca volumul osului nu este foarte vizibil pe radiografie, medicul va poate recomanda un CT (computer tomograf) care ofera o imagine 3D a osului. Daca suferiti de boli cronice este posibil ca medicul sa va recomande si cateva analize de sange.

Planul de tratament: De obicei planul de tratament cuprinde inserarea implantului si etapa protetica. Acesta va contine o estimare a costurilor interventiilor si o planificare a etapelor. Daca a trecut mult timp de la extractie si osul s-a resorbit, neputand sustine implantul, este posibil ca planul de tratament sa contina si interventii ce constau in cresterea volumului de os, prin aditie osoasa si eventual sinus lifting.

Inserarea: Inserarea implantului dentar se face sub efectul anesteziei. Este o interventie nedureroasa care dureaza in jur de 30 de minute. Dupa inserare implantul este acoperit cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Pentru dintii din fata exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Osteointegrarea: Este necesar ca implantul să stea în os pentru o perioadă de 3-4 luni, pentru vindecare și integrare osoasă. Celulele osoase adera la corpul implantului formand un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a implantului.

Atasarea bontului de vindecare a gingiei si a bontului protetic: La finalul perioadei de osteointegrare se monteaza pe implant, pentru o perioada de 2-3 saptamani, un bont de vindecare, ce ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi se atașează o altă piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentară care va înlocui dintele lipsă.

Atasarea coroanei dentare: Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. In final coroana va fi cimentata pe bont, rezultand un dinte 100% functional si estetic.

După ce va consultă, medicul analizează pe radiografia panoramică situația osului în care urmează a fi inserat implantul. Dacă volumul osului nu este foarte vizibil pe radiografie, medicul vă poate recomanda un CT (computer tomograf) care oferă o imagine 3D a osului. Dacă suferiți de boli cronice, este posibil ca medicul să vă recomande și câteva analize de sânge.

De obicei planul de tratament cuprinde inserarea implantului si etapa protetica. Acesta va contine o estimare a costurilor interventiilor si o planificare a etapelor. Daca a trecut mult timp de la extractie si osul s-a resorbit, neputand sustine implantul, este posibil ca planul de tratament sa contina si interventii ce constau in cresterea volumului de os, prin aditie osoasa si eventual sinus lifting.

Inserarea implantului dentar se face sub efectul anesteziei. Este o interventie nedureroasa care dureaza in jur de 30 de minute. Dupa inserare implantul este acoperit cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Pentru dintii din fata exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Este necesar ca implantul să stea în os pentru o perioadă de 3-4 luni, pentru vindecare și integrare osoasă. Celulele osoase adera la corpul implantului formand un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a implantului.

Atasarea bontului de vindecare a gingiei si a bontului protetic: La finalul perioadei de osteointegrare se monteaza pe implant, pentru o perioada de 2-3 saptamani, un bont de vindecare, ce ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi se atașează o altă piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentară care va înlocui dintele lipsă.

Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. In final coroana va fi cimentata pe bont, rezultand un dinte 100% functional si estetic.

Igienizarea implantelor

Implantele dentare devin o parte din tine, astfel că în urma tratamentului este necesară o igienă orală riguroasă, care include folosirea unor instrumente și materiale speciale. Igiena trebuie să vizeze în special sănătatea gingiei și suprafața de contact între aceasta și implant.

Retragerea gingiei de pe gâtul implantului poate conduce la pătrunderea resturilor alimentare și a bacteriilor și în timp la distrugerea țesutului osos creat în jurul implantului. Dușul bucal este un accesoriu recomandat de medici pentru că ajuta la îndepartarea resturilor alimentare din locurile greu accesibile.

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Când este momentul potrivit să îmi pun un implant dentar?

Este ideal ca inserarea să se facă la momentul extracției sau în 2-3 săptămâni de la acest moment. Dacă inserarea se face mai tarziu osul alveolar se resoarbe, adică se retrage și există riscul ca osul rămas să nu aibă dimensiunile necesare pentru a susține implantul. Totuși rămâneți optimiști, există soluții de marire a volumului de os, iar ulterior se va putea insera și implantul.

Câte tipuri de implanturi există?

Există 3 tipuri de implanturi:

  • implanturile ce înlocuiesc unul sau mai mulți dinți sub o lucrare
  • sistemele de tip Fast & Fixed (4 sau 6 implanturi pot susține dinții de pe o întreagă arcadă dentară)
  • implanturile pentru proteze dentare mobile, care ajută la fixarea printr-un sitem de capse a protezei dentare, oferindu-i o stabilitate apropiată de cea a dinților ficși

Cum să aleg un implant dentar?

În general, medicii stomatologi clasifică implanturile în 3 categorii.

Din prima categorie fac parte implanturile standard al căror preț este cel mai scăzut, în acord cu calitatea acceptabilă datorată în special patentelor vechi care stau la baza modelelor respective. Trebuie să știm că designul și tratamentul implantului influențează durata de folosire a implantului.

În a doua categorie se află implanturile premium care au un preț mediu, de o calitate foarte bună, datorată în special faptului că producătorii au investit foarte mult în cercetare în ultimii 15 ani. Această categorie este cea mai folosită în lumea occidentală.

În cea de-a treia categorie intră implanturile super premium, produse de cei mai renumiti 10 producătorii mondiali, cu experiență de peste 40 de ani în acest domeniu. Aceste companii se bazează foarte mult pe inovațiile care aduc periodic mici îmbunătățiri sistemelor proprii de implanturi. Calitatea exceptională a acestor implanturi se reflectă și în prețul lor mai ridicat.

Ce solutie să aleg pentru înlocuirea unui dinte extras?

Îți recomandăm să alegi implantul dentar, pentru că dinții vecini nu vor fi afectați prin slefuire. Șlefuirea dinților vecini înseamnă îndepărtarea smalțului acestora, ceea ce conduce la creșterea riscului de apariție a cariilor sau la apariția unei sensibilități dentare. Astfel, în următorii ani există riscul ca dinții învecinați să se degradeze. De aceea cea mai bună soluție în cazul unui dinte extras este implantul dentar.

Conteaza ce vârstă am?
Dacă ai sub 18 ani nu este recomandat implantul, pentru că arcadele dentare nu sunt definitiv formate. Orice pacient peste 18 ani poate beneficia de acest tratament. Chiar și pacienții cu vârsta peste 70 de ani pot fi beneficiarii acestui tratament dacă starea generală de sănătate este una bună.

Voi avea dureri pe parcursul tratamentului sau după acesta?
În etapa de inserare a implantului, anestezia va preveni apariția durerii. La câteva ore după inserare este posibil să apară un ușor disconfort, asemănător cu cel de după extracția dintelui, pe care îl veți putea controla ușor cu ajutorul medicamentelor prescrise de medic.

De ce sa alegi Dental Excellence?

Tratamente fara durere

Dotari de ultima generatie

Certificat de garantie

Program de fidelitate

Plata in rate fara dobanda

Relatie pe termen lung