Implant dentar

Implantologia dentara este ramura stomatologiei care se ocupa de inlocuirea dintilor lipsa, o problema care afecteaza atat sanatatea orala a pacientului, procesul de masticatie, vorbirea, cat si confortul psihologic, afectat de scaderea stimei de sine si calitatea vietii sociale.

Implantul dentar este la ora actuala solutia populara si eficienta pentru inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa. Drept dovada este rata foarte mare de succes, de peste 95% si marturiile pacientilor fericiti din lumea intreaga.

Medicul dentist care executa implanturi dentare are specializare in chirurgia oro-maxilo-faciala si are toate cunostintele si pregatirea necesare pentru a coordona cu succes toate etapele de tratament.

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv 100% biocompatibil cu organismul uman, sub forma de surub din titan de inalta puritate, care se insereaza in arcada dentara, in locul unui dinte extras si suplineste cu succes rolul radacinii dintelui natural.

Este o descoperire extraordinara in stomatologia moderna, care a ajuns la aceasta ora sa fie folosita in mod curent in clinicile dentare.

Implanturile dentare pot inlocui un dinte lipsa, fara a fi afectati dintii vecini sau pot inlocui un grup de dinti lipsa, acolo unde nu mai exista dinti naturali pe care sa se sprijine o lucrare dentara.

De asemenea pot sustine o lucrare fixa la pacientii care pana acum aveau doar optiunea unei proteze dentare mobile.

Tipuri de implant dentar

Exista diferite proceduri folosite pentru inserarea implanturilor dentare, dar si modele variate. Corpul implantului care are rol de radacina artificiala poate avea lungimi si forme diferite, tocmai pentru a se adapta pe deplin volumului de os disponibil care este diferit la fiecare pacient. Toate acestea se datoreaza evolutiei tehnologiei, a cercetarilor si a inovatiilor care au in centru pacientul, din dorinta de a ii oferi confort, rezultate eficiente, siguranta, indiferent cat de complex este cazul tratat. Exista trei categorii mari de implanturi dentare si sunt descrise in randurile de mai jos.

Implanturile ce inlocuiesc unul sau mai multi dinti sub o lucrare

Sunt folosite pentru a inlocui unul, doi sau mai multi dinti pierduti. Pentru inlocuirea mai multor dinti va fi necesar un numar de implanturi dentare similar cu numarul dintilor extrasi.
Implanturile sunt inserate in osul maxilarului care le adopta in mod natural in cadrul procesului de osteointegrare. Astfel, are loc o incorporare a corpului implantului din titan in osul maxilarului, acesta devenind radacina artificiala pentru noul dinte sau noua lucrare dentara.

Fast and Fixed – implant dentar rapid

Fast and Fixed este un sistem de implanturi dentare care se adreseaza pacientilor cu edentatie totala (adica lipsa tuturor dintilor) ori pacientilor care au dinti grav afectati, acestia nemaiputand fi salvati.
Datorita avansului tehnologic se insereaza mai putine implanturi dentare, 6 in arcada de sus, 4 in cea de jos, toate intr-o singura interventie.

Implanturi pentru proteze dentare

Din dorinta de a scapa pacientul de grija protezei dentare care se misca, se apeleaza la implanturi. Ele fixeaza proteza de os, printr-un sistem de capse incluse in proteza care culiseaza pe bonturile atasate la implanturi. In felul acesta proteza se simte aproape ca dintii naturali. Unele proteze pentru maxilar (proteza de sus) pot avea un schelet metalic in interior, care rigidizeaza structura protezei si permite construirea acesteia fara cerul gurii, ceea ce determina un confort mult sporit in timpul masticatiei sau al vorbitului.

Cui se adreseaza implantul dentar?

Implanturile dentare sunt potrivite pentru majoritatea adultilor cu o stare buna de sanatate. Ele pot fi folosite dupa ce osul maxilarului s-a oprit din crestere, prin urmare nu sunt folosite in cazul pacientilor foarte tineri, cu varsta sub 16-18 ani. Nu exista o limita maxima de varsta, pacientii peste 80 de ani fiind buni candidati pentru implanturi, daca au o stare generala de sanatate buna.

Obiceiuri precum consumul de bauturi alcoolice sau fumatul pot creste riscurile asociate perioadei imediat ulterioare inserarii implantului, atunci cand are loc procesul de osteointegrare (osul maxilar adopta noul element – radacina artificiala din titan).

Fiecare caz este diferit, prin urmare este foarte important consultul medicului de specialitate si discutia cu acesta despre problemele de sanatate sau situatii precum fumatul in exces.

Beneficiile implantelor dentare

Pierderea dintilor este o realitate, numeroase persoane sufera de lipsa unuia sau a mai multor dinti din cauza cariilor dentare, a parodontezei sau a leziunilor cauzate de un accident. Ani la rand, singurele optiuni de tratament disponibile pentru persoanele cu dinti pierduti au fost protezele si puntile dentare.

Astazi, gratie avansului tehnologic, pacientii se pot bucura de implanturi dentare, o solutie cu numeroase avantaje.

Prevenirea migrarii dintilor vecini

Inserarea unui implant dentar opreste procesul natural de migrare al dintilor invecinati. Migrarea dintilor poate conduce la acumularea deranjanta de resturi alimentare intre dinti dupa fiecare masa si chiar la crearea unor spatii inestetice intre dinti.

Stabilitate

Implantul reuseste sa ofere o priză foarte buna, fiind integrat în tesutul osos, permitand refacerea coroanei dentare si reluarea functiilor masticatorii. Te vei putea bucura de alimentele preferate, iar in timp nu vei mai face diferenta intre dintii naturali si cei care se sprijina pe implant.

Evita tratamentele complexe

Dupa extractie osul care a sustinut dintele isi reduce dimensiunile in timp. Prin inserarea implantului dentar dupa extractie se evita procesele de atrofie osoasa, resorbtie osoasa si retractie gingivala, tesuturile din jurul radacinii dintelui care a fost extras mentinandu-si forma lor naturala.

Solutie pe termen lung

Durata medie de folosire in SUA a unui implant dentar este de 15-25 de ani, insa se asteapta ca sistemele de generatie noua sa poata fi folosite chiar toata viata. Aceasta solutie este si una estetica, evitandu-se in cazul pacientilor cu mai multi dinti lipsa modificarile aspectului fetei.

Dintii vecini nu sunt afectati

Folosirea implantului permite evitarea interventiei asupra dintilor vecini – se intervine exclusiv in zona dintelui sau dintilor lipsa. Confortul pacientului in cazul tratamentului prin implanturi dentare este asemanator confortului oferit de un dinte natural.

Bucuria unei vieti noi

Pentru pacientii purtatori de proteza o lucrare fixa pe implanturi va reprezenta o schimbare majora in bine. Ei vor zambi mai mult, vor socializa mai usor, vor consuma alimente fara restrictii vor fi mai optimisti si mai activi si isi vor putea mentine mai usor sanatatea generala.

Cat dureaza planul de tratament?

Este important de stiut ca dupa interventia chirurgicala de inserare a implantului incepe procesul de osteointegrare. Acest lucru inseamna ca implantul, care este biocompatibil cu osul maxilarului, are nevoie de timp pentru a se integra complet si corespunzator.

Aceasta etapa de fuzionare cu organismul uman nu aduce pacientului niciun disconfort, el isi reia in mod normal activitatea imediat ce interventia chirurgicala de inserare a implantului s-a incheiat. Va avea grija sa aiba o igiena corespunzatoare, conform indicatiilor primite de la medicul specialist.

Cazul clasic

In cazurile de rutina, din momentul inserarii implantului pana la momentul atasarii dintelui, timpul poate varia intre 3 si 4 luni.

Cazul complex

Daca este necesar sa fie imbunatatit volumul de os pentru a putea insera implantul, au loc proceduri adiacente precum aditia osoasa sau sinus lifting, astfel durata de tratament se extinde la 6 luni, iar in cazuri rare pana la 9 luni.

Cazul cu extractie

In cazul in care are loc si extractia dintelui bolnav, care nu mai poate fi salvat, se va astepta 2 – 3 luni pana la vindecarea completa a locului, abia apoi se va putea realiza procedura de inserare a implantului si, ulterior, peste 3 – 4 luni pacientul va trece la etapa finala de atasare a coronitei dentare.

Ce trebuie sa stii inainte de a incepe tratamentul?

Este important ca pacientul sa aiba o discutie prealabila cu medicul despre planul de tratament, putand fi oferit inclusiv un sumar scris al etapelor de tratament si al costurilor asociate fiecarei etape. Specialistul va face referire la starea actuala a sanatatii dentare si ii va face cunoscuta pacientului modalitatea de efectuare a fiecarei etape de tratament precum si care sunt indicatiile terapeutice pe care acesta trebuie sa le respecte inainte si dupa fiecare manopera.

Cu un bagaj solid de cunostinte, pacientul va sti la ce sa se astepte. Mai jos iti sunt prezentate cateva aspecte importante inainte de a face un implant dentar.

 • Este necesara o examinare completa a danturii si o radiografie panoramica (specialistul trebuie sa cunoasca pozitia dintilor vecini si sa aiba o privire de ansamblu asupra osului pacientului).
 • In cele mai multe situatii este nevoie sa fie examinat in detaliu volumul osului in care se va insera implantul. Aceasta analiza se face cu ajutorul unei radiografii dentare in format 3D care poarta numele de Computer Tomograf. Cu ajutorul acestei investigatii este planificata interventia, iar daca volumul de os nu este suficient se ia decizia maririi lui cu ajutorul manoperei de aditie osoasa.
 • Dupa inserarea implantului, pacientul primeste instruire cu privire la modul in care se va face igienizarea zonei.
 • Actiunea propriu-zisa de inserare a implantului dureaza in jur de 30 de minute, are loc sub anestezie, nu este resimtita asadar nicio durere.
 • Cea mai mare parte a planului de tratament este de fapt perioada de vindecare, pentru ca implantul inserat in maxilar are nevoie de timp pentru a se adapta si a fuziona cu osul.
 • Este important sa se perieze cu grija zona implantului (de cel putin doua ori pe zi, inclusiv folosirea atei dentare si a apei de gura) pentru a mentine tesutul gingival sanatos si a reduce cantitatea de bacterii din gura.
 • Dupa interventia de implant dentar urmeaza tratamentul medicamentos prescris de specialist, care consta in administrarea de antibiotice si medicamente cu efect antiinflamator pentru 5-7 zile). Se vor tine comprese reci la o ora dupa finalizarea interventiei, iar pacientul isi reia imediat activitatile sale obisnuite, fara nicio restrictie.

Etapele de tratament

După ce va consultă, medicul analizează pe radiografia panoramică situația osului în care urmează a fi inserat implantul. Dacă volumul osului nu este foarte vizibil pe radiografie, medicul vă poate recomanda un CT (computer tomograf) care oferă o imagine 3D a osului. Dacă suferiți de boli cronice, este posibil ca medicul să vă recomande și câteva analize de sânge.

De obicei planul de tratament cuprinde inserarea implantului si etapa protetica. Acesta va contine o estimare a costurilor interventiilor si o planificare a etapelor. Daca a trecut mult timp de la extractie si osul s-a resorbit, neputand sustine implantul, este posibil ca planul de tratament sa contina si interventii ce constau in cresterea volumului de os, prin aditie osoasa si eventual sinus lifting.

Inserarea implantului dentar se face sub efectul anesteziei. Este o interventie nedureroasa care dureaza in jur de 30 de minute. Dupa inserare implantul este acoperit cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Pentru dintii din fata exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Este necesar ca implantul să stea în os pentru o perioadă de 3-4 luni, pentru vindecare și integrare osoasă. Celulele osoase adera la corpul implantului formand un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a implantului.

Atasarea bontului de vindecare a gingiei si a bontului protetic: La finalul perioadei de osteointegrare se monteaza pe implant, pentru o perioada de 2-3 saptamani, un bont de vindecare, ce ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi se atașează o altă piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentară care va înlocui dintele lipsă.

Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. In final coroana va fi cimentata pe bont, rezultand un dinte 100% functional si estetic.

Implantul dentar si riscurile

Ca orice interventie chirurgicala si cea a implantului dentar prezinta unele riscuri, insa acestea apar rar, de obicei sunt minore si usor de tratat. Asadar, riscurile implantului dentar pot fi:

Infectia in jurul implantului

In anumite situatii poate aparea infectia in jurul implantului, numita si periimplantita, lucru care poate cauzea respingerea acestuia. Aceasta infectie poate fi provocata in situatii foarte rare, de contaminarea locului chirurgical sau a implantului in timpul inserarii si poate dura cateva zile sau saptamani. De aceea se iau masuri speciale de precautie in timpul interventiilor de implantologie: folosirea de manusi si campuri sterile si manipularea cu mare atentie a implantului care este sterilizat in ambalajul cu care vine din fabrica.

Periimplatita este de cele mai multe ori provocata de lipsa unei igiene adecvate dupa inserarea implantului, care sa indepartaze bacteriile din zona de contact intre implant si gingie. Bacteriile patrund sub gingie, in zona osului si distrug celulele osoase noi, care se dezvolta in mod normal in spatiul dintre implant si os.

Periimplantita este favorizata in mod deosebit de fumat, care produce vasoconstrictie, adica nu da voie sangelui sa patrunda in zona dintre implant si os, pentru a iriga si a hrani noile celule osoase care realizeaza osteointegrarea.

Esuarea implantului din cauza suportului inadecvat al volumului osos

Daca nu exista suficient os in jurul unui implant, probabilitatea ca acesta sa ramana in pozitie pe termen lung este diminuata. De aceea, implanturile nu se insereaza in zone cu volum osos redus. Tehnicile precum scanarea computerizata sau grefele osoase au ca scop tocmai sa asigure plasarea reusita a implantului sau marirea volumului de os. Aceste tehnici confera stabilitatea pe termen lung a implantului.

Implanturile plasate incorect pot patrunde in cavitatea sinusala

Cavitatile sinusale difera ca dimensiuni de la persoana la persoana. Aceasta se pot afla direct deasupra radacinilor dintilor de sus. Atunci cand un dinte lipseste, distanta pana la sinus se micsoreaza din cauza resorbtiei osului. In momentul inserarii implantului in os acesta poate patrunde in cavitatea sinusala. Intr-o astfel de situatie, este necesara o ridicare a membranei sinusale inainte ca implantul sa fie inserat. In caz contrar, varful implantului poate perfora membrana sinusului, putand provoca o infectare a sinusului. Investigatiile radiologice permit masurarea exacta a volumului de os existent si alegerea lungimii optime a implantului, astfel incat sa fie evitata patrunderea implantului in zona sinusului.

Leziuni ale nervilor care cauzeaza amorteala

O inserare necorespunzatoare a implantului dentar poate conduce la deteriorarea nervilor, provocand amorteala.

Se va opta ca interventia de implant dentar sa se realizeze doar in cabinete cu aparatura de ultima generatie si foarte important, cu medici specializati in implantologie si pe baza unor investigatii radiologice complete, care evidentiaza pozitia nervului mandibular.

Inserarea cu succes a implantului dentar inseamna alegerea cabinetului medical calificat, cu medici care detin experienta necesara pentru a face aceasta interventie. Echipa de specialisti alaturi de aparatura tehnologica a cabinetului dentar, inseamna rezultate de maxim succes si riscuri aproape inexistente.

Simptome respingere implant dentar

Cum stii ca este o problema cu implantul dentar? Care sunt simptomele de respingere ale implantului dentar?

 • durere severa si disconfort
 • un implant mobil sau deplasat
 • umflarea sau inflamarea gingiilor
 • retrageri ale gingiei in jurul implantului dentar
 • dificultati in a mesteca si a musca in zona in care implantul a fost inserat

Primul lucru care trebuie facut este contactarea medicului dentist. Apoi, daca zona este infectata, incearca sa o cureti usor pana cand ajungi in cabinet. O buna igiena orala este foarte importanta.

Pentru a preveni problemele cu un implant dentar este indicata:

 • pastrarea unei bune igiene orale (periaj si folosirea atei dentare de doua ori pe zi)
 • folosirea apei de gura fara alcool
 • planificarea vizitelor regulate la medicul dentist
 • o dieta care sa cuprinda mai multe alimente sanatoase pentru oase si gingii, cum ar fi laptele, ouale si pestele
 • evitarea alimentelor grele precum bomboane, alune, nuci pentru a preveni deteriorarea implantului

Igienizarea implantelor

Implantele dentare devin o parte din tine, astfel că în urma tratamentului este necesară o igienă orală riguroasă, care include folosirea unor instrumente și materiale speciale. Igiena trebuie să vizeze în special sănătatea gingiei și suprafața de contact între aceasta și implant.

Retragerea gingiei de pe gâtul implantului poate conduce la pătrunderea resturilor alimentare și a bacteriilor și în timp la distrugerea țesutului osos creat în jurul implantului. Dușul bucal este un accesoriu recomandat de medici pentru că ajuta la îndepartarea resturilor alimentare din locurile greu accesibile.

Implantul dentar in cazuri complexe

Este important ca pacientul sa cunoasca daca este nevoie de grefa osoasa sau sinus lifting pentru implanturile dentare. Medicul specialist in urma consultului, a analizei radiografiei si a investigatiei 3D de masurare a osului (Computer Tomograf) poate spune daca este nevoie de una dintre aceste doua proceduri, grefa osoasa sau sinus lifting. Afla din randurile de mai jos despre ce este vorba!

Grefa osoasa

Implantul (cilindrul din titan) este plasat in osul maxilarului si functioneaza ca radacina dintelui. In cazul in care osul maxilarului este prea subtire sau prea moale nu poate sustine implantul, motiv pentru care se apeleaza la grefa osoasa, numita si aditie de os.

Ce se intampla in cazul unei proceduri de grefa osoasa?

In marea majoritate a situatiilor se folosesc granule de os bovin, special tratate si sterilizate prin aducerea la temperatura foarte mare. Acest os nu mai are nimic in comun cu tesutul initial din care provine, in afara matricei osoase, care actioneaza ca un fagure in care se vor dezvolta celulele osoase ale pacientului.

In situatii rare, in care osul disponibil este foarte putin fata de volumul necesar pentru stabilitatea implantului ce va fi inserat, se apeleaza la grefa osoasa autologa, adica aditia de os se va face folosind osul pacientului. Medicul ia o mica sectiune de os din alta parte a maxilarului, de obicei din zona molarului de minte si il transplateaza acolo unde are nevoie de el. Apoi este nevoie de o perioada de cateva luni, timp in care grefa osoasa se va integra cu osul pacientului, fiind suficient de stabila pentru a sustine implantul.

Sinus lifting

Procedura de sinus lifting este o interventie chirurgicala de adaugare de os pentru maxilarul superior, in zona molarilor si premolarilor. Osul de aditie se adauga intre osul maxilar si sinusurile maxilare, ce se afla de o parte si de alta a nasului. Pentru a face loc osului de aditie, membrana sinusala trebuie ridicata.

Interventia de sinus lifting se face atunci cand inaltimea osului maxilarului superior nu este suficienta sau sinusurile sunt prea apropiate de maxilar pentru a fi plasate implanturile dentare.

Implant dentar

Cat ma costa?

dentium

Dentium este unul dintre cele mai bine cotate sisteme de implanturi din Statele Unite ale Americii, oferind produse de cea mai inalta calitate pentru implantologie dentara si biomateriale. Dentium se distinge printr-un Departament de Cercetare si Inovare care colaboreaza cu Institute de Cercetare și Universitati din toata lumea pentru a dezvolta împreună cu medicii implantologi un sistem care permite obtinerea unor rezultate remarcabile.

Implanturile Dentium sunt acreditate cu certificarea ISO 13485, indeplinind cele mai înalte standarde de calitate in materie de dispozitive medicale.

2100 RON
1890 RON

rata lunară: 70 RON*

*Plata în 36 de rate prin Optimo Card

Implant dentar - Bucuresti, pret

Clinica Dental Excellence din Bucuresti are o echipa de medici specialisti si tehnologia adecvata pentru a iti reda zambetul mult dorit. Stii costul exact al tratamentului de la primul consult.

Pretul intregului proces de inserare a unui implant dentar este detaliat mai jos.

Consultul initial – 90 lei pret intreg – 76 lei pret cu discount card

Diagnosticul este determinat de radiografia panoramica care se plateste separat. Medicul evalueaza osul disponibil, gingia, precum si pozitia dintilor vecini. El va explica procedura in detaliu, prezentand fiecare etapa a planului de tratament. Pacientul are posibilitatea de a adresa intrebari si de a-si lamuri anumite temeri pe care le poate avea referitor la interventie, rezultatele estetice sau confortul in timpul si dupa efectuarea manoperelor.

Inserarea implantului – 2100 lei pret intreg, 1890 lei pret cu discount card

Interventia de inserare a implantului are loc sub anestezie, dureaza aproximativ 30 de minute. Implanturile folosite sunt de foarte buna calitate, fiind certificate prin studii efectuate pe parcursul mai multor ani. Implanturile folosite inglobeaza o serie de tehnologii de ultima generatie care favorizeaza integrarea in os si stabilitatea pe termen lung precum tratarea suprafetei cu ozid de zinc pentru a permite celulelor osoase sa adere la suprafata implantului si sa faca corp comun cu acesta, sau conexiunea conica, ce permite distributia fortelor masticatorii in axul implantului, evitand riscul de mobilizare in timp a implantului prin miscari laterale. Implanturile folosite sunt fabricate in tari cu traditie in productia de implanturi dentare: Germania, SUA si Coreea. Marcile care fabrica aceste implanturi sunt producatori de top la nivel mondial: Bredent, Dentium sau INNO.

Bont protetic din titan, Dentium – 485 lei, 437 lei pret cu discount

Dupa ce gingia s-a vindecat, un bont protetic este atasat de implant si realizeaza conexiunea intre acesta si coroana dentara.

Coroana permanenta – 770 lei, 693 pret cu discount

Tratamentul se finalizeaza cu atasarea coroanei dentare, noul dinte care arata si se simte ca si un dinte natural.

Acceseaza lista completa de preturi a clinicii Dental Excellence.

Care este durata de viata a unui implant dentar?

Implanturile dentare reprezinta o alegere excelenta pe termen lung pentru inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa. Cand are loc o ingrijire adecvata implantul dentar poate dura o viata intreaga. De asemenea, sunt recomandate controale regulate, doua vizite pe an.

Longevitatea implanturilor dentare poate fi determinata de:

 • medic – este important sa fie ales un doctor cu specializarea pe implantologie, care a facut numeroase interventii anterioare;
 • starea de sanatate – principala cauza a lipsei de longevitate a implanturilor dentare o reprezinta boala paradontala. Bolile care afecteaza sanatatea oaselor, cum ar fi diabetul si osteoporoza pot contribui si ele la duratei de viata a implantului.
 • igiena – ingrijirea implanturilor dentare este importanta pentru a le mentine pe termen lung, la fel ca in cazul dintilor naturali. Daca periajul are loc de doua ori pe zi, folosind si un dus bucal pentru indepartarea resturilor alimentare dintre dinti si sunt efectuate controale dentare regulate, implanturile au sanse mult mai mari sa dureze o viata intreaga.

Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Intrebari frecvente

Când este momentul potrivit să îmi pun un implant dentar?

Este ideal ca inserarea să se facă la momentul extracției sau în 2-3 săptămâni de la acest moment. Dacă inserarea se face mai tarziu osul alveolar se resoarbe, adică se retrage și există riscul ca osul rămas să nu aibă dimensiunile necesare pentru a susține implantul. Totuși rămâneți optimiști, există soluții de marire a volumului de os, iar ulterior se va putea insera și implantul.

Câte tipuri de implanturi există?

Există 3 tipuri de implanturi:

 • implanturile ce înlocuiesc unul sau mai mulți dinți sub o lucrare
 • sistemele de tip Fast & Fixed (4 sau 6 implanturi pot susține dinții de pe o întreagă arcadă dentară)
 • implanturile pentru proteze dentare mobile, care ajută la fixarea printr-un sitem de capse a protezei dentare, oferindu-i o stabilitate apropiată de cea a dinților ficși

Cum să aleg un implant dentar?

În general, medicii stomatologi clasifică implanturile în 3 categorii.

Din prima categorie fac parte implanturile standard al căror preț este cel mai scăzut, în acord cu calitatea acceptabilă datorată în special patentelor vechi care stau la baza modelelor respective. Trebuie să știm că designul și tratamentul implantului influențează durata de folosire a implantului.

În a doua categorie se află implanturile premium care au un preț mediu, de o calitate foarte bună, datorată în special faptului că producătorii au investit foarte mult în cercetare în ultimii 15 ani. Această categorie este cea mai folosită în lumea occidentală.

În cea de-a treia categorie intră implanturile super premium, produse de cei mai renumiti 10 producătorii mondiali, cu experiență de peste 40 de ani în acest domeniu. Aceste companii se bazează foarte mult pe inovațiile care aduc periodic mici îmbunătățiri sistemelor proprii de implanturi. Calitatea exceptională a acestor implanturi se reflectă și în prețul lor mai ridicat.

Ce solutie să aleg pentru înlocuirea unui dinte extras?

Îți recomandăm să alegi implantul dentar, pentru că dinții vecini nu vor fi afectați prin slefuire. Șlefuirea dinților vecini înseamnă îndepărtarea smalțului acestora, ceea ce conduce la creșterea riscului de apariție a cariilor sau la apariția unei sensibilități dentare. Astfel, în următorii ani există riscul ca dinții învecinați să se degradeze. De aceea cea mai bună soluție în cazul unui dinte extras este implantul dentar.

Conteaza ce vârstă am?
Dacă ai sub 18 ani nu este recomandat implantul, pentru că arcadele dentare nu sunt definitiv formate. Orice pacient peste 18 ani poate beneficia de acest tratament. Chiar și pacienții cu vârsta peste 70 de ani pot fi beneficiarii acestui tratament dacă starea generală de sănătate este una bună.

Voi avea dureri pe parcursul tratamentului sau după acesta?
În etapa de inserare a implantului, anestezia va preveni apariția durerii. La câteva ore după inserare este posibil să apară un ușor disconfort, asemănător cu cel de după extracția dintelui, pe care îl veți putea controla ușor cu ajutorul medicamentelor prescrise de medic.

De ce sa alegi Dental Excellence?

Tratamente fara durere

Dotari de ultima generatie

Certificat de garantie

Program de fidelitate

Plata in rate fara dobanda

Relatie pe termen lung