Implant dentar

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv 100% biocompatibil cu organismul uman, sub formă de șurub din titan de înaltă puritate, care se inserează în arcada dentară, in locul unui dinte extras și suplinește cu succes rolul rădăcinii dintelui natural. Este o descoperire extraordinară în stomatologia modernă, care a ajuns la această oră să fie folosită în mod curent în clinicile dentare.

Implanturile dentare pot inlocui un dinte lipsa, fara a fi afectati dintii vecini sau pot inlocui un grup de dinti lipsa, acolo unde nu mai exista dinti naturali pe care sa se sprijine o lucrare dentara. De asemenea pot sustine o lucrare fixa la pacientii care pana acum aveau doar optiunea unei proteze dentare mobile.

Beneficiile implantelor dentare

Prevenirea migrarii dintilor vecini

Inserarea unui implant dentar opreste procesul natural de migrare al dintilor invecinati. Migrarea dintilor poate conduce la acumularea deranjanta de resturi alimentare intre dinti dupa fiecare masa si chiar la crearea unor spatii inestetice intre dinti.

Stabilitate

Implantul reuseste sa ofere o priză foarte buna, fiind integrat în tesutul osos, permitand refacerea coroanei dentare si reluarea functiilor masticatorii. Te vei putea bucura de alimentele preferate, iar in timp nu vei mai face diferenta intre dintii naturali si cei care se sprijina pe implant.

Evita tratamentele complexe

Dupa extractie osul care a sustinut dintele isi reduce dimensiunile in timp. Prin inserarea implantului dentar dupa extractie se evita procesele de atrofie osoasa, resorbtie osoasa si retractie gingivala, tesuturile din jurul radacinii dintelui care a fost extras mentinandu-si forma lor naturala.

Solutie pe termen lung

Durata medie de folosire in SUA a unui implant dentar este de 15-25 de ani, insa se asteapta ca sistemele de generatie noua sa poata fi folosite chiar toata viata. Aceasta solutie este si una estetica, evitandu-se in cazul pacientilor cu mai multi dinti lipsa modificarile aspectului fetei.

Dintii vecini nu sunt afectati

Folosirea implantului permite evitarea interventiei asupra dintilor vecini – se intervine exclusiv in zona dintelui sau dintilor lipsa. Confortul pacientului in cazul tratamentului prin implanturi dentare este asemanator confortului oferit de un dinte natural.

Bucuria unei vieti noi

Pentru pacientii purtatori de proteza o lucrare fixa pe implanturi va reprezenta o schimbare majora in bine. Ei vor zambi mai mult, vor socializa mai usor, vor consuma alimente fara restrictii vor fi mai optimisti si mai activi si isi vor putea mentine mai usor sanatatea generala.

Implant dentar

Cat ma costa?

dentium

Dentium este unul dintre cele mai bine cotate sisteme de implanturi din Statele Unite ale Americii, oferind produse de cea mai inalta calitate pentru implantologie dentara si biomateriale. Dentium se distinge printr-un Departament de Cercetare si Inovare care colaboreaza cu Institute de Cercetare si Universitati din toata lumea pentru a dezvolta impreuna cu medicii implantologi un sistem care permite obtinerea unor rezultate remarcabile.

Implanturile Dentium sunt acreditate cu certificarea ISO 13485, indeplinind cele mai inalte standarde de calitate in materie de dispozitive medicale.

2100 RON
1890 RON

rata lunara: 70 RON*

*Plata in 36 de rate prin Optimo Card

Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Etapele de tratament

Consultatia de specialitate: Dupa ce va consulta medicul analizeaza pe radiografia panoramica situatia osului in care urmeaza a fi inserat implantul. Daca volumul osului nu este foarte vizibil pe radiografie, medicul va poate recomanda un CT (computer tomograf) care ofera o imagine 3D a osului. Daca suferiti de boli cronice este posibil ca medicul sa va recomande si cateva analize de sange.

Planul de tratament: De obicei planul de tratament cuprinde inserarea implantului si etapa protetica. Acesta va contine o estimare a costurilor interventiilor si o planificare a etapelor. Daca a trecut mult timp de la extractie si osul s-a resorbit, neputand sustine implantul, este posibil ca planul de tratament sa contina si interventii ce constau in cresterea volumului de os, prin aditie osoasa si eventual sinus lifting.

Inserarea: Inserarea implantului dentar se face sub efectul anesteziei. Este o interventie nedureroasa care dureaza in jur de 30 de minute. Dupa inserare implantul este acoperit cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Pentru dintii din fata exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Osteointegrarea: Este necesar ca implantul să stea în os pentru o perioadă de 3-4 luni, pentru vindecare și integrare osoasă. Celulele osoase adera la corpul implantului formand un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a implantului.

Atasarea bontului de vindecare a gingiei si a bontului protetic: La finalul perioadei de osteointegrare se monteaza pe implant, pentru o perioada de 2-3 saptamani, un bont de vindecare, ce ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi se atașează o altă piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentară care va înlocui dintele lipsă.

Atasarea coroanei dentare: Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. In final coroana va fi cimentata pe bont, rezultand un dinte 100% functional si estetic.

Dupa ce va consulta medicul analizeaza pe radiografia panoramica situatia osului in care urmeaza a fi inserat implantul. Daca volumul osului nu este foarte vizibil pe radiografie, medicul va poate recomanda un CT (computer tomograf) care ofera o imagine 3D a osului. Daca suferiti de boli cronice este posibil ca medicul sa va recomande si cateva analize de sange.

De obicei planul de tratament cuprinde inserarea implantului si etapa protetica. Acesta va contine o estimare a costurilor interventiilor si o planificare a etapelor. Daca a trecut mult timp de la extractie si osul s-a resorbit, neputand sustine implantul, este posibil ca planul de tratament sa contina si interventii ce constau in cresterea volumului de os, prin aditie osoasa si eventual sinus lifting.

Inserarea implantului dentar se face sub efectul anesteziei. Este o interventie nedureroasa care dureaza in jur de 30 de minute. Dupa inserare implantul este acoperit cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Pentru dintii din fata exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Este necesar ca implantul să stea în os pentru o perioadă de 3-4 luni, pentru vindecare și integrare osoasă. Celulele osoase adera la corpul implantului formand un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a implantului.

Atasarea bontului de vindecare a gingiei si a bontului protetic: La finalul perioadei de osteointegrare se monteaza pe implant, pentru o perioada de 2-3 saptamani, un bont de vindecare, ce ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi se atașează o altă piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentară care va înlocui dintele lipsă.

Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. In final coroana va fi cimentata pe bont, rezultand un dinte 100% functional si estetic.

Igienizarea implantelor

Implantele dentare devin o parte din tine, astfel că în urma tratamentului este necesară o igienă orală riguroasă, care include folosirea unor instrumente si materiale speciale. Igiena trebuie sa vizeze in special sanatatea gingiei si suprafata de contact intre aceasta si implant.

Retragerea gingiei de pe gatul implantului poate conduce la patrunderea resturilor alimentare si a bacteriilor si in timp la distrugerea tesutului osos creat in jurul implantului. Dusul bucal este un accesoriu recomandat de medici pentru ca ajuta la indepartarea resturilor alimentare din locurile greu accesibile.

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

Cand este momentul potrivit sa imi pun un implant dentar?

Este ideal ca inserarea sa se faca la momentul extractiei sau in 2-3 saptamani de la acest moment. Daca inserarea se face mai tarziu osul alveolar se resoarbe, adica se retrage si exista riscul ca osul ramas sa nu aiba dimensiunile necesare pentru a sustine implantul. Totusi ramaneti optimisti, exista solutii de marire a volumului de os, iar ulterior se va putea insera si implantul.

Cate tipuri de implanturi exista?

Exista 3 tipuri de implanturi:

  • implanturile ce inlocuiesc unul sau mai multi dinti sub o lucrare
  • sistemele de tip Fast & Fixed (4 sau 6 implanturi pot sustine dintii de pe o intreaga arcada dentara)
  • implanturile pentru proteze dentare mobile, care ajuta la fixarea printr-un sitem de capse a protezei dentare, oferindu-i o stabilitate apropiata de cea a dintilor ficsi

Cum sa aleg un implant dentar?

In general medicii stomatologi clasifica implanturile in 3 categorii.

Din prima categorie fac parte implanturile standard al caror pret este cel mai scazut, in acord cu calitatea acceptabila datorata in special patentelor vechi care stau la baza modelelor respective. Trebuie sa stim ca designul si tratamentul implantului influenteaza durata de folosire a implantului.

In a doua categorie se afla implanturile premium care au un pret mediu, de o calitate foarte buna, datorata in special faptului ca producatorii au investit foarte mult in cercetare in ultimii 15 ani. Aceasta categorie este cea mai folosita in lumea occidentala.

In cea de-a treia categorie intra implanturile super premium, produse de cei mai renumiti 10 producatorii mondiali, cu experienta de peste 40 de ani in acest domeniu. Aceste companii se bazeaza foarte mult pe inovatiile care aduc periodic mici imbunatatiri sistemelor proprii de implanturi. Calitatea exceptionala a acestor implanturi se reflecta si in pretul lor mai ridicat.

Ce solutie sa aleg pentru inlocuirea unui dinte extras?

Iti recomandam sa alegi implantul dentar, pentru ca dintii vecini nu vor fi afectati prin slefuire. Slefuirea dintilor vecini inseamna indepartarea smaltului acestora, ceea ce conduce la cresterea riscului de aparitie a cariilor sau la aparitia unei sensibilitati dentare. Astfel in urmatorii ani exista riscul ca dintii invecinati sa se degradeze. De aceea cea mai buna solutie in cazul unui dinte extras este implantul dentar.

Conteaza ce varsta am?
Daca ai sub 18 ani nu este recomandat implantul pentru ca arcadele dentare nu sunt definitiv formate. Orice pacient peste 18 ani poate beneficia de acest tratament. Chiar si pacientii cu varsta peste 70 de ani pot fi beneficiarii acestui tratament daca starea generala de sanatate este una buna.

Voi avea dureri pe parcursul tratamentului sau dupa acesta?
In etapa de inserare a implantului anestezia va preveni aparitia durerii. La cateva ore dupa inserare este posibil sa apara un usor disconfort, asemanator cu cel de dupa extractia dintelui, pe care il veti putea controla usor cu ajutorul medicamentelor prescrise de medic.

De ce sa alegi Dental Excellence?

Tratamente fara durere

Dotari de ultima generatie

Certificat de garantie

Program de fidelitate

Plata in rate fara dobanda

Relatie pe termen lung

2 comentarii

  1. Se poate realiza implantul si cu plata in rate?

    1. Salut Sergiu,

      Desigur. Costurile implantului dentar se pot plati si in rate utilizand Optimo Card.

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *