Implant dentar

Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv 100% biocompatibil cu organismul uman, sub formă de șurub din titan de înaltă puritate, care se inserează în arcada dentară, in locul unui dinte extras și suplinește cu succes rolul rădăcinii dintelui natural. Este o descoperire extraordinară în stomatologia modernă, care a ajuns la această oră să fie folosită în mod curent în clinicile dentare.

Implanturile dentare pot inlocui un dinte lipsa, fara a fi afectati dintii vecini sau pot inlocui un grup de dinti lipsa, acolo unde nu mai exista dinti naturali pe care sa se sprijine o lucrare dentara. De asemenea pot sustine o lucrare fixa la pacientii care pana acum aveau doar optiunea unei proteze dentare mobile.

Beneficiile implantelor dentare

Inserarea unui implant dentar oprește procesul natural de migrare al dinților învecinați care începe din momentul în care se face o extractie. Migrarea dintilor poate conduce la acumularea deranjanta de resturi alimentare intre dinti dupa fiecare masa si chiar la crearea unor spatii inestetice intre dinti. De asemenea lipsa unui dinte va determina migrarea dintelui de pe arcada opusa spre spatiul ramas liber, ceea ce va conduce in timp la situatii complexe, greu de corectat. Pentru a preveni aceste situatii recomandam inserarea unui implant dentar imediat dupa extractia oricarui dinte natural.

Implantul reușește să ofere o priză foarte bună, fiind integrat în țesutul osos, permițând refacerea coroanei dentare și reluarea funcțiilor masticatorii. Te vei putea bucura de alimentele preferate, iar in timp nu vei mai face diferenta intre dintii naturali si cei care se sprijina pe implant.

Dupa extractie osul care a sustinut dintele isi reduce dimensiunile in timp. Prin inserarea implantului dupa extractie se evită procesele de atrofie osoasă, resorbție osoasă și retracție gingivală, țesuturile din jurul rădăcinii dintelui care a fost extras mentinandu-si forma lor naturală. Aceasta ajută foarte mult și la îmbunătățirea esteticii, gingia având forma și întinderea asemnanatoare celei naturale.

Durata medie de folosire in SUA a unui implant dentar este de 15-25 de ani, insa se asteapta ca sistemele de generatie noua sa poata fi folosite chiar toata viata. Aceasta solutie este si una estetica, evitandu-se in cazul pacientilor cu mai multi dinti lipsa modificarile aspectului fetei care apar la persoanele fara dinti.

Folosirea implantului permite evitarea intervenției asupra dinților vecini – se intervine exclusiv în zona dintelui sau dinților lipsa. Confortul pacientului în cazul tratamentului prin implanturi dentare este asemănător confortului oferit de un dinte natural. Acest tratament este recomandat pentru toate categoriile de vârstă, cu condiția unei stări bune a sănătății.

Pentru pacientii purtatori de proteza o lucrare fixa pe implanturi va reprezenta o schimbare majora in bine. Ei vor zambi mai mult, vor socializa mai usor, vor consuma alimente fara restrictii vor fi mai optimisti si mai activi si isi vor putea mentine mai usor sanatatea generala evitand in special bolile digestive determinate de masticatia deficitara.

Implant dentar

Cat ma costa?

dentium

Dentium este o companie fondata in anul 2000, care are un centru propriu de cercetare si dezvolta tehnologii inovative care sunt incorporate in implantele dentare.

Implantele sunt produse in cele 2 fabrici situate in Koreea de Sud si in Statele Unite.

1880 RON
1690 RON

rata lunara: 62 RON*

Bredent a fost infiintata acum mai bine de 40 de ani si se afla printre primii 10 producatori mondiali de implanturi din punctul de vedere al calitatii implantelor si al solutiilor inovative folosite, fiind una dintre primele companii din lume care a produs implanturi dentare. Implanturile Bredent sunt produse exclusiv in Germania.

2400 RON
2160 RON

rata lunara: 79 RON*

*Plata in 36 de rate prin Optimo Card

Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Etapele de tratament

Consultatia de specialitate: Dupa ce va consulta medicul analizeaza pe radiografia panoramica situatia osului in care urmeaza a fi inserat implantul. Daca volumul osului nu este foarte vizibil pe radiografie, medicul va poate recomanda un CT (computer tomograf) care ofera o imagine 3D a osului. Daca suferiti de boli cronice este posibil ca medicul sa va recomande si cateva analize de sange.

Planul de tratament: De obicei planul de tratament cuprinde inserarea implantului si etapa protetica. Acesta va contine o estimare a costurilor interventiilor si o planificare a etapelor. Daca a trecut mult timp de la extractie si osul s-a resorbit, neputand sustine implantul, este posibil ca planul de tratament sa contina si interventii ce constau in cresterea volumului de os, prin aditie osoasa si eventual sinus lifting.

Inserarea: Inserarea implantului dentar se face sub efectul anesteziei. Este o interventie nedureroasa care dureaza in jur de 30 de minute. Dupa inserare implantul este acoperit cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Pentru dintii din fata exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Osteointegrarea: Este necesar ca implantul să stea în os pentru o perioadă de 3-4 luni, pentru vindecare și integrare osoasă. Celulele osoase adera la corpul implantului formand un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a implantului.

Atasarea bontului de vindecare a gingiei si a bontului protetic: La finalul perioadei de osteointegrare se monteaza pe implant, pentru o perioada de 2-3 saptamani, un bont de vindecare, ce ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi se atașează o altă piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentară care va înlocui dintele lipsă.

Atasarea coroanei dentare: Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. In final coroana va fi cimentata pe bont, rezultand un dinte 100% functional si estetic.

Dupa ce va consulta medicul analizeaza pe radiografia panoramica situatia osului in care urmeaza a fi inserat implantul. Daca volumul osului nu este foarte vizibil pe radiografie, medicul va poate recomanda un CT (computer tomograf) care ofera o imagine 3D a osului. Daca suferiti de boli cronice este posibil ca medicul sa va recomande si cateva analize de sange.

De obicei planul de tratament cuprinde inserarea implantului si etapa protetica. Acesta va contine o estimare a costurilor interventiilor si o planificare a etapelor. Daca a trecut mult timp de la extractie si osul s-a resorbit, neputand sustine implantul, este posibil ca planul de tratament sa contina si interventii ce constau in cresterea volumului de os, prin aditie osoasa si eventual sinus lifting.

Inserarea implantului dentar se face sub efectul anesteziei. Este o interventie nedureroasa care dureaza in jur de 30 de minute. Dupa inserare implantul este acoperit cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. Pentru dintii din fata exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Este necesar ca implantul să stea în os pentru o perioadă de 3-4 luni, pentru vindecare și integrare osoasă. Celulele osoase adera la corpul implantului formand un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a implantului.

Atasarea bontului de vindecare a gingiei si a bontului protetic: La finalul perioadei de osteointegrare se monteaza pe implant, pentru o perioada de 2-3 saptamani, un bont de vindecare, ce ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi se atașează o altă piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentară care va înlocui dintele lipsă.

Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. In final coroana va fi cimentata pe bont, rezultand un dinte 100% functional si estetic.

Igienizarea implantelor

Intrebari frecvente

Intrebari frecvente

De ce sa alegi Dental Excellence

Tratamente fara durere

Dotari de ultima generatie

Certificat de garantie

Program de fidelitate

Plata in rate fara dobanda

Relatie pe termen lung