Ce este implantul dentar?

Implantul dentar este un dispozitiv 100% biocompatibil cu organismul uman, sub forma de surub din titan de inalta puritate care se insereaza in arcada dentara in locul unui dinte extras si suplineste cu succes rolul radacinii dintelui natural. Este o descoperire extraordinara in stomatologia moderna, care a ajuns la aceasta ora sa fie folosita in mod curent in clinicile dentare.

Implanturile dentare pot inlocui un dinte lipsa, fara a fi afectati dintii vecini sau pot inlocui un grup de dinti lipsa, acolo unde nu mai exista dinti naturali pe care sa se sprijine o lucrare dentara. De asemenea, pot sustine o lucrare fixa la pacientii care pana acum aveau doar optiunea unei proteze dentare mobile.

Implant dentar

Implantologia dentara

Solutia cea mai populara si eficienta pentru inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa

Implantologia dentara este ramura stomatologiei care se ocupa de inlocuirea dintilor lipsa, o problema care afecteaza atat sanatatea orala a pacientului, procesul de masticatie, vorbirea, cat si confortul psihologic, afectat de scaderea stimei de sine si calitatea vietii sociale.

Un implant dentar Bucuresti este la ora actuala solutia cea mai populara si eficienta pentru inlocuirea unuia sau a mai multor dinti lipsa. Drept dovada sta o rata de succes de peste 95% si marturiile pacientilor fericiti din lumea intreaga.

Medicul dentist care executa implanturi dentare are specializare in chirurgia oro-maxilo-faciala si are toate cunostintele si pregatirea necesare pentru a coordona cu succes toate etapele de tratament.

Implanatologie

Tipuri de Implanturi dentare

Vrei sa apelezi la tratamentul cu implant dentar in Bucuresti? Atunci trebuie sa stii ca exista diferite proceduri folosite pentru inserarea unui astfel de dispozitiv, dar si modele variate. Corpul implantului care are rol de radacina artificiala poate avea lungimi si forme diferite, tocmai pentru a se adapta pe deplin volumului de os disponibil care este diferit la fiecare pacient. Toate acestea se datoreaza evolutiei tehnologiei, a cercetarilor si a inovatiilor care au in centru pacientul, din dorinta de a ii oferi confort, rezultate eficiente, siguranta, indiferent cat de complex este cazul tratat. Daca vei efectua tratamentul cu implant dentar sector 1 la Dental Excellence, vei putea alege din trei categorii mari de implanturi, descrise in randurile de mai jos.

citeste mai mult

Implanturi dentare ce inlocuiesc unul sau mai multi dinti sub o lucrare

Sunt folosite pentru a inlocui unul, doi sau mai multi dinti pierduti. Pentru inlocuirea mai multor dinti va fi necesar un numar de implanturi dentare similar cu numarul dintilor extrasi.

Acestea sunt inserate in osul maxilarului, care le adopta in mod natural in cadrul procesului de osteointegrare. Astfel, are loc o incorporare a corpului implantului din titan in osul maxilarului, acesta devenind radacina artificiala pentru noul dinte sau noua lucrare dentara. Apeleaza la tratamentul cu implant dentar Bucuresti si bucura-te de un zambet perfect!

Fast and Fixed – solutie rapida

Fast and Fixed este un sistem de implanturi dentare care se adreseaza pacientilor cu edentatie totala (adica lipsa tuturor dintilor) ori pacientilor care au dinti grav afectati, acestia nemaiputand fi salvati. Datorita avansului tehnologic se insereaza mai putine implanturi dentare, 6 in arcada de sus, 4 in cea de jos, toate intr-o singura interventie. Afla mai multe despre sistemul Fast and Fixed aici.

Implant dentar Bucuresti pentru proteze

Din dorinta de a scapa pacientul de grija protezei dentare care se misca, se apeleaza la implanturi. Ele fixeaza proteza de os, printr-un sistem de capse incluse in proteza care culiseaza pe bonturile atasate la implanturi. In felul acesta, proteza se simte aproape ca dintii naturali. In cazul in care vrei sa beneficiezi de tratamentul cu implant dentar in Bucuresti, trebuie sa stii ca unele proteze pentru maxilar (proteza de sus) pot avea un schelet metalic in interior, care rigidizeaza structura protezei si permite construirea acesteia fara cerul gurii, ceea ce determina un confort mult sporit in timpul masticatiei sau al vorbitului.

Afla mai multe despre tipurile de implant dentar - sector 1 aici.

BENEFICII IMPLANT DENTAR BUCURESTI

Pierderea dintilor este o realitate, numeroase persoane suferind de lipsa unuia sau mai multor dinti din cauza cariilor dentare, a parodontozei sau a leziunilor cauzate de un accident. Ani la rand, singurele optiuni de tratament disponibile pentru persoanele cu dinti pierduti au fost protezele si puntile dentare. Astazi, gratie avansului tehnologic, pacientii se pot bucura de un implant dentar Bucuresti, o solutie cu numeroase avantaje.

Migrare dinti
Prevenirea migrarii dintilor

Inserarea unei radacini artificiale opreste procesul natural de migrare a dintilor invecinati spre spatiul ramas gol. Migrarea acestora poate conduce la acumularea deranjanta de resturi alimentare intre dinti dupa fiecare masa si chiar la crearea in timp a unor spatii inestetice intre acestia. Pentru a preveni aparitia acestei probleme, contacteaza-ne si beneficiaza de tratamentul cu implant dentar in sectorul 1.

Implant dentar
Stabilitate

Un implant dentar reuseste sa ofere o priza foarte buna, fiind integrat in tesutul osos, permitand refacerea coroanei dentare si reluarea functiilor masticatorii. Te vei putea bucura de alimentele preferate, iar in timp nu vei mai face diferenta intre dintii naturali si cei care se sprijina pe implant.

Tratamente complexe
Evita tratamentele complexe

Dupa extractie, osul care a sustinut dintele isi reduce dimensiunile in timp. Daca vei actiona din timp si vei opta pentru inserarea unui implant dentar Bucuresti la Dental Excellence, vei evita procesele de atrofie osoasa, resorbtie osoasa si retractie gingivala, iar tesuturile din jurul radacinii dintelui care a fost extras isi vor mentine forma lor naturala.

Tratamente fara durere
Solutie pe termen lung

Durata medie de folosire in SUA a unui implant dentar este de 15-25 de ani, insa se asteapta ca sistemele de generatie noua sa poata fi folosite chiar toata viata. Aceasta solutie este si una estetica, evitandu-se in cazul pacientilor cu mai multi dinti lipsa modificarile aspectului fetei.

Zambet
Dintii vecini nu sunt afectati

Inserarea unei radacini artificiale opreste procesul natural de migrare a dintilor invecinati spre spatiul ramas gol. Migrarea acestora poate conduce la acumularea deranjanta de resturi alimentare intre dinti dupa fiecare masa si chiar la crearea in timp a unor spatii inestetice intre acestia. Pentru a preveni aparitia acestei probleme, contacteaza-ne si beneficiaza de tratamentul cu implant dentar in sectorul 1.

Program de fidelitate
Bucuria unei vieti noi

Pentru pacientii purtatori de proteza, o lucrare fixa pe implant dentar Bucuresti va reprezenta o schimbare majora in bine. Ei vor zambi mai mult, vor socializa mai usor, vor consuma alimente fara restrictii, vor fi mai optimisti si isi vor putea mentine mai usor sanatatea generala.

Etapele de tratament

Dupa ce va consulta, medicul analizeaza pe radiografia panoramica situatia osului in care urmeaza a fi inserat implantul dentar. Daca volumul osului nu este foarte vizibil pe radiografie, medicul iti poate recomanda un CT (Computer Tomograf) care ofera o imagine 3D a osului. In cazul in care suferi de boli cronice, este posibil ca medicul sa iti recomande efectuarea unor analize de sange inainte de tratamentul cu implant dentar in Bucuresti.

De obicei, planul de tratament pentru implant dentar sector 1 cuprinde inserarea radacinii artificiale si etapa protetica. Acesta va contine o estimare a costurilor interventiilor si o planificare a etapelor. Daca a trecut mult timp de la extractie si osul s-a resorbit, neputand sustine implantul, este posibil ca planul de tratament sa contina si interventii ce constau in cresterea volumului de os, prin aditie osoasa si eventual sinus lifting.

Ai nevoie de tratamentul cu implant dentar Bucuresti, dar iti este teama de durere? Nu trebuie sa-ti faci nicio grija! Inserarea implanturilor se face sub efectul anesteziei. Este o interventie nedureroasa care dureaza in jur de 30 de minute. Dupa inserare, implantul este acoperit cu gingia, pentru a ajuta la vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur. In plus, pentru dintii din fata exista posibilitatea de a reface estetica printr-o coroana provizorie.

Dupa ce ai beneficiat de tratamentul cu implant dentar in Bucuresti, este necesar sa astepti o perioada de 3-4 luni, pentru vindecare si integrare osoasa. Celulele osoase vor adera la corpul implantului si vor forma un tesut osos dur. Acesta este procesul de osteointegrare, etapa esentiala pentru stabilitatea viitoare a implantului.

La finalul perioadei de osteointegrare se monteaza, pentru o perioada de 2-3 saptamani, un bont de vindecare ce ajuta gingia sa capete o forma naturala. Apoi se ataseaza o alta piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentara care va inlocui dintele lipsa.

Medicul ia amprenta, iar tehnicianul realizeaza in laborator o coroana acoperita cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. La final, coroana va fi cimentata pe bont, iar in urma tratamentului cu implant dentar in sectorul 1, vei avea un dinte 100% functional si estetic!

Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Implantul dentar Bucuresti si riscurile

Ca orice interventie chirurgicala, inserarea implanturilor dentare prezinta unele riscuri, insa acestea apar rar, in cele mai multe cazuri fiind minore si usor de tratat.

citeste mai mult

Infectia in jurul implantului

In anumite situatii poate aparea infectia in jurul implantului dentar, numita si periimplantita, lucru care poate cauza respingerea acestuia. Aceasta infectie poate fi provocata in situatii foarte rare, de contaminarea locului chirurgical sau a implantului in timpul inserarii si poate dura cateva zile sau saptamani. De aceea se iau masuri speciale de precautie in timpul interventiilor de implantologie: folosirea de manusi si campuri sterile si manipularea cu mare atentie a implanturilor dentare care sunt sterilizate in ambalajul cu care vin din fabrica.

Periimplantita este, de cele mai multe ori, provocata de lipsa unei igiene adecvate dupa inserarea dispozitivului medical, care sa indepartaze bacteriile din zona de contact intre implant si gingie. Bacteriile patrund sub gingie, in zona osului, si distrug celulele osoase noi care se dezvolta in mod normal in spatiul dintre implant si os.

Periimplantita este favorizata in mod deosebit de fumat, care produce vasoconstrictie, adica nu da voie sangelui sa patrunda in zona dintre implant si os, pentru a iriga si a hrani noile celule osoase care realizeaza osteointegrarea. Pentru a evita acest risc, atunci cand alegi tratamentul cu implant dentar sector 1, este recomandat sa renunti la fumat sau sa reduci numarul tigarilor consumate pe zi.

Esuarea implantului din cauza suportului inadecvat al volumului osos

Daca nu exista suficient os in jurul unei radacini artificiale, probabilitatea ca aceasta sa ramana in pozitie pe termen lung este diminuata. De aceea, implanturile dentare nu se insereaza in zone cu volum osos redus. Tehnicile precum scanarea computerizata sau grefele osoase au ca scop tocmai sa asigure plasarea reusita a implantului sau marirea volumului de os. Aceste tehnici confera stabilitatea pe termen lung a unui implant dentar in Bucuresti.

Implanturile dentare plasate incorect pot patrunde in cavitatea sinusala

Cavitatile sinusale difera ca dimensiuni de la persoana la persoana. Aceasta se pot afla direct deasupra radacinilor dintilor de sus. Atunci cand un dinte lipseste, distanta pana la sinus se micsoreaza din cauza resorbtiei osului. In momentul inserarii implantului dentar Bucuresti in os, acesta poate patrunde in cavitatea sinusala. Intr-o astfel de situatie, este necesara o ridicare a membranei sinusale inainte ca implantul dentar sa fie inserat. In caz contrar, varful acestuia poate perfora membrana sinusului, putand provoca o infectare a sinusului. Investigatiile radiologice permit masurarea exacta a volumului de os existent si alegerea lungimii optime a implanturilor dentare, astfel incat sa fie evitata patrunderea acestora in zona sinusului.

Leziuni ale nervilor care cauzeaza amorteala

Inserarea necorespunzatoare a implanturilor dentare poate conduce la deteriorarea nervilor, provocand amorteala.

De aceea, este important sa realizezi interventia de inserare a unui implant dentar in Bucuresti la o clinica stomatologica cu aparatura de ultima generatie, asa cum este Dental Excellence. Aici vei fi tratat de medici specializati in implantologie care, pe baza unor investigatii radiologice complete, vor vedea pozitia nervului mandibular.

Inserarea cu succes presupune alegerea cabinetului medical calificat, cu medici care detin experienta necesara pentru a face aceasta interventie. Echipa de specialisti alaturi de aparatura tehnologica a cabinetului dentar, inseamna rezultate de maxim succes si riscuri aproape inexistente.

Simptome de respingere a implantului dentar

Cum stii ca este o problema dupa ce beneficiezi de tratamentul cu implant dentar in sectorul 1? Care sunt simptomele de respingere ale acestuia?

 • durere severa si disconfort
 • un implant mobil sau deplasat
 • umflarea sau inflamarea gingiilor
 • retrageri ale gingiei in jurul implantului dentar
 • dificultati in a mesteca si a musca in zona in care implantul dentar a fost inserat

Primul lucru care trebuie facut este contactarea medicului dentist. Apoi, daca zona este infectata, incearca sa o cureti usor pana cand ajungi in cabinet. O buna igiena orala este foarte importanta.

Pentru a preveni problemele cu un implant dentar Bucuresti este indicata:

 • pastrarea unei bune igiene orale (periaj si folosirea atei dentare de doua ori pe zi)
 • folosirea apei de gura fara alcool
 • planificarea vizitelor regulate la medicul dentist
 • o dieta care sa cuprinda mai multe alimente sanatoase pentru oase si gingii, cum ar fi laptele, ouale si pestele
 • evitarea alimentelor grele precum bomboane, alune, nuci pentru a preveni deteriorarea implantului dentar

Afla mai multe despre riscurile unui implant dentar aici.

Igienizarea implanturilor

Daca te gandesti sa apelezi la un implant dentar Bucuresti, trebuie sa stii el va deveni o parte din tine, astfel ca in urma tratamentului este necesara o igiena orala riguroasa, care include folosirea unor instrumente si materiale speciale. Igiena trebuie sa vizeze in special sanatatea gingiei si suprafata de contact intre aceasta si radacina artificiala.

Retragerea gingiei de pe gatul implantului poate conduce la patrunderea resturilor alimentare si a bacteriilor si in timp la distrugerea tesutului osos creat in jurul implantului dentar. Dusul bucal este un accesoriu recomandat de medici pentru ca ajuta la indepartarea resturilor alimentare din locurile greu accesibile.

Implantul dentar in cazuri complexe

Este important ca pacientul care isi doreste sa beneficieze de un implant dentar in sectorul 1 sa cunoasca daca este nevoie de grefa osoasa sau sinus lifting. In urma consultului, a analizei radiografiei si a investigatiei 3D de masurare a osului (Computer Tomograf), medicul specialist poate spune daca este necesara una dintre aceste doua proceduri.

citeste mai mult

Grefa osoasa

Implantul (cilindrul din titan) este plasat in osul maxilarului si functioneaza ca radacina dintelui. In cazul in care osul maxilarului este prea subtire sau prea moale, acesta nu poate sustine implantul dentar, motiv pentru care se apeleaza la grefa osoasa, numita si aditie de os.

Ce se intampla in cazul unei proceduri de grefa osoasa?

In marea majoritate a situatiilor se folosesc granule de os bovin, special tratate si sterilizate prin aducerea la temperatura foarte mare. Acest os nu mai are nimic in comun cu tesutul initial din care provine, in afara matricei osoase, care actioneaza ca un fagure in care se vor dezvolta celulele osoase ale pacientului.

In situatiile rare in care osul disponibil este prea redus fata de volumul necesar pentru stabilitatea radacinii artificiale ce va fi inserata, se apeleaza la grefa osoasa autologa, adica aditia de os se va face folosind osul pacientului. Medicul ia o mica sectiune de os din alta parte a maxilarului, de obicei din zona molarului de minte si il transplateaza acolo unde are nevoie de el. Apoi este necesara o perioada de cateva luni pentru ca grefa osoasa sa se integreze cu osul pacientului, fiind suficient de stabila pentru a sustine un implant dentar Bucuresti.

Sinus lifting

Procedura de sinus lifting este o interventie chirurgicala de adaugare de os pentru maxilarul superior, in zona molarilor si premolarilor. Osul de aditie se adauga intre osul maxilar si sinusurile maxilare, ce se afla de o parte si de alta a nasului. Pentru a face loc osului de aditie, membrana sinusala trebuie ridicata.

Interventia de sinus lifting se face atunci cand inaltimea osului maxilarului superior nu este suficienta sau sinusurile sunt prea apropiate de maxilar pentru a fi plasate implanturile dentare.

Intrebari frecvente

De ce sa alegi un implant dentar Bucuresti pentru refacerea danturii?

Aceasta este cea mai eficienta si durabila solutie de inlocuire a dintilor pe care tehnologia medicala moderna o ofera. Tratamentul cu implanturi dentare asigura o functionalitate perfecta si o estetica impecabila a danturii.

Exista limite de varsta pentru tratamentul cu implant dentar Bucuresti?

Implantul dentar este solutia perfecta pentru majoritatea adultilor cu o stare de sanatate buna, astfel incat persoanele ce au depasit varsta de 16-18 ani pot apela cu incredere la acest tratament.

Cate tipuri de implant dentar exista?

Poti alege unul dintre cele 3 tipuri de implanturi dentare:

 • implantul dentar ce inlocuieste un dinte
 • sistemul Fast and Fixed bazat pe 4 sau 6 implanturi ce sustin dintii pe o intreaga arcada dentara
 • implanturile pentru proteze dentare mobile cu sistem de capse pentru fixarea protezei – stabilitate apropiata de cea a dintilor ficsi

Tratamentele cu implant dentar sector 1 implica durere?

La inserarea cilindrului din titan, anestezia va impiedica aparitia durerii. La cateva ore, insa, este posibil sa apara un usor disconfort pe care il vei putea controla cu ajutorul medicamentelor prescrise de catre stomatolog.

Cat dureaza planul de tratament cu implant dentar?

In functie de complexitatea cazului, tratamentul cu implant dentar Bucuresti are o durata cuprinsa intre 3 luni si cel mult 9 luni.

Care este durata de viata a unui implant dentar?

Ingrijite corespunzator, implanturile dentare de calitate pot dura o viata intreaga. Pentru a asigura durabilitatea acestora, trebuie sa vizitezi periodic cabinetul stomatologic, sa acorzi atentie igienei orale si sa mentii o stare de sanatate buna.

Ultimele articole despre implant dentar

implant-dentar1

Stii ce trebuie sa faci dupa inserarea unui implant dentar?

Implantul dentar este cea mai moderna si eficienta metoda de inlocuire a unuia sau a mai multor dinti lipsa. Daca si tu ai nevoie de acest tratament, trebuie sa stii ca, dupa procedura de implantare, medicul stomatolog iti va recomanda sa urmezi anumiti pasi care te vor ajuta sa ai o recuperare mult mai rapida.
Mai mult

CAT COSTA UN IMPLANT DENTAR IN BUCURESTI

Implant INNO

Ai nevoie de tratamentul cu implant dentar Bucuresti? Atunci trebuie sa stii ca INNO este unul dintre cele mai bine cotate sisteme de implanturi dentare, fiind recunoscut ca avand si cel mai bun raport calitate/pret. Implanturile sunt produse de Cowellmedi Corporation, cel mai mare producator de implanturi dentare din Korea de Sud, avand o experienta de peste 20 de ani in fabricarea de implanturi si biomateriale.

Implanturile INNO sunt recunoscute la nivel international ca fiind o solutie eficienta si rapida de inlocuire a unui dinte. Designul implanturilor permite folosirea lor pentru majoritatea pacientilor. INNO colaboreaza cu Institute de Cercetare și Universitati din toata lumea pentru a dezvolta un sistem care permite obtinerea unor rezultate remarcabile.

PRET

2050 RON
1845 RON

rata lunară: 62 RON*

Implant Bredent

Daca vei apela la un tratament cu implant dentar in Bucuresti la Dental Excellence, poti opta pentru bredent, unul din producatorii germani de top, avand peste 40 de ani de experienta in fabricarea de implanturi dentare si accesorii pentru implantologie. Bredent a inventat cateva solutii folosite acum la scara larga precum sistemul de implanturi dentare Fast and Fixed, care asigura persoanelor care au ramas fara dinti o dantura fixa in 24 de ore.

Implanturile bredent incorporeaza caracteristici pe care le intanim in general la produsele germane: tehnologie de ultima generatie (suprafata implantului este conceputa sa fuzioneze cu celulele osoase ale pacientului), materiale de cea mai buna calitate (dispozitivele sunt facute din titan pur) si un control strict al calitatii procesului de fabricatie.

PRET

2390 RON
2151 RON

rata lunară: 85 RON*

*Plata în 36 de rate prin Optimo Card

citeste mai mult

Implant dentar - Bucuresti, pret

Pret implant dentar – Bucuresti

Clinica Dental Excellence are o echipa de medici specialisti si tehnologia adecvata pentru a-ti reda zambetul mult dorit. Stii costul exact al tratamentului cu implant dentar sector 1 inca de la primul consult.

Etapele care compun pretul intregului proces de la inserarea unui implant dentar pana la atasarea coroanei dentare sunt detaliate mai jos.

Consultul initial

Diagnosticul este determinat de radiografia panoramica care se plateste separat. Medicul evalueaza osul disponibil, gingia, precum si pozitia dintilor vecini. El va explica procedura in detaliu, prezentand fiecare etapa a planului de tratament cu implant dentar Bucuresti. Pacientul are posibilitatea de a adresa intrebari si de a-si lamuri anumite temeri pe care le poate avea referitor la interventie, rezultatele estetice sau confortul in timpul si dupa efectuarea manoperelor.

Inserarea implantului

Interventia de inserare a unui implant dentar Bucuresti are loc sub anestezie si dureaza aproximativ 30 de minute. Implanturile utilizate sunt de foarte buna calitate, fiind certificate prin studii efectuate pe parcursul mai multor ani.

Implanturile dentare folosite inglobeaza o serie de tehnologii de ultima generatie care favorizeaza integrarea in os si stabilitatea pe termen lung, precum tratarea suprafetei cu oxid de zinc pentru a permite celulelor osoase sa adere la suprafata implantului dentar si sa faca corp comun cu acesta, sau conexiunea conica, ce permite distribuirea fortelor masticatorii in axul implantului, evitand riscul de mobilizare in timp a acestuia din urma prin miscari laterale. Materialele folosite sunt fabricate in tari cu traditie in productia de implanturi dentare: Germania, SUA si Coreea. Marcile care fabrica aceste dispozitive sunt producatori de top la nivel mondial: Bredent, Dentium sau INNO.

Bont protetic din titan

Dupa ce gingia s-a vindecat, un bont protetic este atasat de implant si realizeaza conexiunea intre acesta si coroana dentara.

Coroana permanenta

Tratamentul se finalizeaza cu atasarea coroanei dentare, noul dinte care arata si se simte exact ca un dinte natural.

Afla mai multe despre pretul unui implant dentar Bucuresti aici.

De ce sa alegi Dental Excellence?

Urgente dentare

MEDICI
SPECIALISTI

Tratamente fara durere

TRATAMENTE
FARA DURERE

Dotari ultramoderne

DOTARI
ULTRAMODERNE

Sterilizare

STERILIZARE
PERFORMANTA

Plata in rate

PLATA
IN RATE

Program de fidelitate

PROGRAM
DE FIDELITATE

430 LEI Reducere la Implant Dentar INNO!

Nume *
Camp obligatoriu
Camp obligatoriu
Prenume *
Camp obligatoriu
Camp obligatoriu
Telefon *
Field is required!
Camp obligatoriu
E-mail
Introdu o adresa valida de email
* Oferta nu se cumuleaza cu alte reduceri.
* Valabila pentru interventii pana la 31 august.
Te rugam sa accepti Termenii si conditiile
Te rugam sa accepti Termenii si conditiile