Sănătatea dinților de lapte ai copilului dumneavoastră este foarte importantă pentru dezvoltarea ulterioară a dentiției permanente. Elementul care ajută cel mai mult la păstrarea sănătății dentare a copilului este periajul dentar. Pentru a evita apariția cariilor, dinții bebelușului trebuie să fie periați cu o periuta speciala, ce se ataseaza la degetul mamei, imediat ce aceștia apar pe arcada dentară. Dintii copiilor de peste 2 ani vor fi curatati cu periute din ce in ce mai mari, pe masura ce arcadele dentare cresc si cu o pasta de dinti recomandata in functie de varsta copilului.
Periajul se va efectua in plan vertical, dinspre gingie spre varful dintelui, pentru a evita introducerea resturilor alimentare intre dinti si aparitia cariilor. Pentru a preveni apariția cariilor, părinții trebuie să aibă grijă să evite lichidele care conțin zahăr, înainte de somn, după ce copilul a fost spălat pe dinți.
Interacțiunea copilului cu medicul stomatolog și cabinetul dentar este bine să se realizeze cu prima ocazie disponibilă, de preferat nu pentru rezolvarea unei situații dentare a copilului. Dacă veți lua copilul cu dumneavoastră atunci când mergeți la medicul stomatolog, acesta se va obișnui cu ideea că mersul la dentist este ceva obișnuit.
Medicii care se ocupa de tratamentele pentru copii au experienta in tratarea dintilor de lapte si sunt familiarizati cu reactiile si emotiile pe care le au copii la sosirea in cabinetul stomatologic. Ei incearca sa se apropie de copii si sa creeze o atmosfera detensionata, pentru a transforma vizita la dentist intr-o experienta interesanta pentru copil.
Consultul dentar periodic este necesar pentru a verifica dacă există tartru depus și a-l elimina, pentru sigilarea cariilor de suprafață care pot apărea la nivelul smalțului dinților sau pentru tratarea cariilor de profunzime pentru a putea păstra dinții de lapte. Dacă dinții de lapte au fost afectați de carii, aceștia trebuie să fie igienizați și tratați pentru a putea fi păstrați pe arcada dentară, având un rol foarte important în dezvoltarea normală a dentiției permanente. Lipsa dintelui de lapte poate conduce la eruperea dintelui permanent într-o poziție necorespunzătoare, ceea ce va conduce la o poziționare incorectă pe arcada dentară.
Se recomandă ca orice copil în vârstă de 7-8 ani (perioada de schimbare a dentiției) să meargă la un consult ortodontic. Medicul va sesiza părintelui eventualele defecte de poziționare a dinților permanenți și va indica folosirea unui aparat dentar ortodontic. Corectarea defectelor de poziționare a dinților este cel mai ușor de realizat la această vârstă datorită faptului că structurile osoase sunt flexibile, copilul fiind în perioada de creștere.
La Clinica Dental Excellence am creat o atmosferă plăcută pentru copii care vin împreună cu părinții la cabinet.
MEDICI
SPECIALISTI
TRATAMENTE
FARA DURERE
DOTARI
ULTRAMODERNE
STERILIZARE
PERFORMANTA
PLATA
IN RATE
PROGRAM
DE FIDELITATE