Implant dentar

Indreptarea dinților

Ortodontia este acea specializare a medicinei dentare care se ocupă cu îndreptarea și corectarea poziției dinților. Corectarea poziției dinților este importantă atât din punct de vedere estetic, cât și pentru păstrarea sănătății dentare, evitându-se viitoare afecțiuni ale dinților, gingiilor, articulației temporo-mandibulare sau afecțiuni digestive.

Procedurile ortodontice se realizează fără durere, cu ajutorul aparatelor dentare ortodontice. În România, din ce în ce mai mulți pacienți decid să folosească un aparat dentar.

Cine poate purta un aparat dentar

Aplicarea unui aparat dentar este recomandată în special la copii și adolescenți. La aceștia, oasele maxilare au o flexibilitate mai mare, fiind în creștere, și permit repoziționarea mai ușoară a dinților. Un alt avantaj este acela că dinții și articulația nu vor fi afectați de folosirea îndelungată a dinților aflați în poziție necorespunzătoare. Medicii ortodonți recomandă efectuarea unui consult ortodontic pentru fiecare copil care a împlinit vârsta de 7 ani.

În ultimii ani, ortodonția a făcut progrese spectaculoase, aplicarea aparatelor dentare fiind posibilă și la adulți. În cazul acestora, tratamentul poate să dureze mai mult, pentru că oasele maxilare și-au finalizat creșterea.

Tipuri de aparate dentare

Tipurile de aparate dentare s-au diversificat foarte mult în ultima perioadă, permițând pacientului să aleagă cea mai bună soluție în funcție de criteriile estetice, de durata tratamentului, de confortul folosirii aparatului, de bugetul pe care îl poate aloca pacientul și, bineînțeles, de recomandarea medicului bazată pe situația clinică a pacientului. Aparatele dentare (ortodontice) noi tind să fie aproape invizibile, fiind realizate din materiale translucide, de culoarea dinților și fiind amplasate pe fața linguală (din interior) a dintelui.

Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Cat dureaza tratamentul?

Timpul necesar pentru tratamentul ortodontic este de un an, însă pot fi situații în care acesta se poate prelungi până la 2 ani. Pentru reușita tratamentului ortodontic este necesară colaborarea foarte strânsă cu medicul ortodont (vizite periodice conform calendarului stabilit) și păstrarea unei igiene orale speciale, în conformitate cu cerințele medicului și tipul de aparat folosit.

La Clinica Dental Excellence reușim să găsim cele mai bune soluții de tratament ortodontic pentru pacienții noștri, oferind în același timp și confortul plății acestora în rate fără dobândă.

De ce sa alegi Dental Excellence

Urgente dentare

MEDICI
SPECIALISTI

Tratamente fara durere

TRATAMENTE
FARA DURERE

Dotari ultramoderne

DOTARI
ULTRAMODERNE

Sterilizare

STERILIZARE
PERFORMANTA

Plata in rate

PLATA
IN RATE

Program de fidelitate

PROGRAM
DE FIDELITATE