Tipuri de tartru

Garanția păstrării sănătății dentare

Igiena și profilaxia dentară constituie garanția păstrării sănătății dentare, fără a fi necesare tratamente stomatologice complexe. Dinții pot fi menținuți sănătoși atât prin activități de igienizare care sunt efectuate acasă zilnic de către fiecare pacient, cât și prin proceduri profesionale efectuate o dată la fiecare 6 luni în cabinetul dentar.

Resturile alimentare rămân pe dinți și între dinți după masă și favorizează formarea și depunerea plăcii bacteriene și a tartrului dentar. Dacă acestea nu sunt îndepărtate periodic ele vor favoriza apariția cariilor dentare, a bolilor gingivale și în final pierderea dinților.

Profilaxia personală

Cuprinde periajul dentar zilnic, folosirea mijloacelor complementare de igienizare, precum și alimentaţia sănătoasă. Periajul dentar (manual sau cu periuța de dinți electrică) trebuie să fie efectuat cel puțin de două ori pe zi și în mod corespunzător, folosind o pastă de dinți adaptată nevoilor pacientului.

Pentru a menține dinții curați și a elimina placa bacteriană care produce tartru și carii este important să fie folosite și mijloace complementare de igienizare: ața dentară, apa de gură, periuța interdentară, dușul bucal.

Contacteaza-ne pentru o programare

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Igiena și profilaxia profesională

Sunt efectuate în cabinetul dentar și cuprind următoarele proceduri: detartrajul, periajul profesional și curățarea dinților cu air-flow, fluorizare, sigilare șanțuri și fosete. În situația în care profilaxia personală nu este efectuată în mod corespunzător, bacteriile care formează placa dentară se pot transforma în tartru.

Chiar și în situația în care profilaxia personală este realizată corespunzător, este posibil ca tartrul să se depună în special în zona gingiilor și necesită intervenția cu mijloace profesionale pentru a fi îndepărtat. Aceste proceduri contribuie la păstrarea sănătății dinților și a gingiilor, recăpătarea nuanței mai deschise a dinților, o respirație nealterată și păstrarea în condiții cât mai bune a lucrărilor protetice.

Recomandăm vizita la cabinetul dentar pentru profilaxia profesională cel mai târziu o dată la 6 luni. Vă așteptăm la Clinica Dental Excellence pentru a beneficia după fiecare ședință de detartraj de o ședință gratuită de instruire pentru folosirea mijloacelor complementare de profilaxie personală. De asemenea, vă putem pune la dispoziție materialele și instrumentele necesare pentru efectuarea acestor activități acasă.

De ce sa alegi Dental Excellence

Tratamente fara durere

Dotari de ultima generatie

Certificat de garantie

Program de fidelitate

Plata in rate fara dobanda

Relatie pe termen lung