Tipuri de tartru

Garantia pastrarii sanatatii dentare

Igiena si profilaxia dentara constituie garantia pastrarii sanatatii dentare, fara a fi necesare tratamente stomatologice complexe. Dintii pot fi mentinuti sanatosi atat prin activitati de igienizare care sunt efectuate acasa zilnic de catre fiecare pacient, cat si prin proceduri profesionale efectuate o data la fiecare 6 luni in cabinetul dentar.

Resturile alimentare raman pe dinti si intre dinti dupa masa si favorizeaza formarea si depunerea placii bacteriene si a tartrului dentar. Daca acestea nu sunt indepartate periodic ele vor favoriza aparitia cariilor dentare, a bolilor gingivale si in final pierderea dintilor.

Profilaxia personala

Cuprinde periajul dentar zilnic, folosirea mijloacelor complementare de igienizare, precum si alimentatia sanatoasa. Periajul dentar (manual sau cu periuta de dinti electrica) trebuie sa fie efectuat cel putin de doua ori pe zi si in mod corespunzator, folosind o pasta de dinti adaptata nevoilor pacientului.

Pentru a mentine dintii curati si a elimina placa bacteriana care produce tartru si carii este important sa fie folosite si mijloace complementare de igienizare: ata dentara, apa de gura, periuta interdentara, dusul bucal.

Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

Igiena si profilaxia profesionala

Sunt efectuate in cabinetul dentar si cuprind urmatoarele proceduri: detartrajul, periajul profesional si curatarea dintilor cu air-flow, fluorizare, sigilare santuri si fosete. In situatia in care profilaxia personala nu este efectuata in mod corespunzator, bacteriile care formeaza placa dentara se pot transforma in tartru.

Chiar si in situatia in care profilaxia personala este realizata corespunzator, este posibil ca tartrul sa se depuna in special in zona gingiilor si necesita interventia cu mijloace profesionale pentru a fi indepartat. Aceste proceduri contribuie la pastrarea sanatatii dintilor si a gingiilor, recapatarea nuantei mai deschise a dintilor, o respiratie nealterata si pastrarea in conditii cat mai bune a lucrarilor protetice.

Recomandam vizita la cabinetul dentar pentru profilaxia profesionala cel mai tarziu o data la 6 luni. Va asteptam la Clinica Dental Excellence pentru a beneficia dupa fiecare sedinta de detartraj de o sedinta gratuita de instruire pentru folosirea mijloacelor complementare de profilaxie personala. De asemenea, va putem pune la dispozitie materialele si instrumentele necesare pentru efectuarea acestor activitati acasa.

De ce sa alegi Dental Excellence

Urgente dentare

MEDICI
SPECIALISTI

Tratamente fara durere

TRATAMENTE
FARA DURERE

Dotari ultramoderne

DOTARI
ULTRAMODERNE

Sterilizare

STERILIZARE
PERFORMANTA

Plata in rate

PLATA
IN RATE

Program de fidelitate

PROGRAM
DE FIDELITATE