Aparat dentar

Bruxismul, una dintre afecțiunile cu care mulți pacienți se confruntă

Bruxismul reprezintă o afecțiune dentară foarte comună. Aceasta este prezentă atât în cazul adulților, cât și al copiilor și este caracterizată de scrâșnitul dinților și încleștarea maxilarelor. Acest comportament va conduce în timp la abraziunea suprafețelor dentare și leziunea permanentă a dinților.

Mai mult
Albirea dentara

Primăvara aceasta se poartă un zâmbet strălucitor

Chiar dacă începutul de primăvară nu a fost exact cel pe care îl așteptai, iată că acum soarele strălucește. Pomii înfloresc, glasul copiilor răsună în parcuri, iar tu trebuie să faci parte din acest peisaj încântător. Și cum altfel, dacă nu cu un zâmbet strălucitor?

Mai mult
etapele implantului dentar

Fast & Fixed – bucuria unei vieți noi

Ca urmare a unei boli parodontale careia nu i se acordă importanța necesară la timp sau în urma unor extracții repetate, pacienții ajung să mai aibă doar câțiva dinți pe arcadă. De obicei rămân dinții din față, pe care pacientul va mananca. Însă acești dinți nu sunt făcuți pentru masticație.

Mai mult
Aparat dentar

Ce se recomandă după intervenția de sinus lift?

Pentru a putea insera un implant dentar, medicul specialist trebuie să se asigure că o poate face în condiții optime. Volumul osului trebuie să fie suficient atât pe înălțime, cât și pe lățime, pentru a susține implantul pe termen lung. Intervenția de sinus lift se realizează atunci când volumul osos pe înălțime este insuficient și este necesară adiția de os.


Mai mult
Tratament endodontic

Etape înainte de inserarea implantului dentar

Inserarea implantului dentar este o procedură care nu trebuie să te sperie. Noile tehnologii și evoluția tehnicilor medicale în stomatologie permit obținerea rezultatului dorit fără durere și într-un timp relativ scurt. Tratamentul cu implant dentar reprezintă o investiție pe termen lung în sanatatea ta.


Mai mult
respirația urât mirositoare

Respirația urât mirositoare – descoperă cauzele și soluțiile acesteia

Respirația urât mirositoare poate fi deranjantă atât pentru tine, cât și pentru cei din jur. Mai mult de atât, prezența acesteia arată că la nivelul cavității tale bucale există câteva probleme. Este recomandat ca în momentul în care sesizezi că ai o respirație neplăcută, să faci o vizită la medicul dentist.  Acesta va determina cauza halenei (termen medical pentru respirația urât mirositoare) și îți va oferi soluțiile necesare pentru tratarea acesteia.


Mai mult

Aceasta este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dentare

Conform studiilor, caria este una dintre cele mai frecvente afecțiuni dentare. Aceasta își face apariția în special în perioada copilăriei și a adolescenței, însă și adulții se confruntă cu ea. Îți prezentăm tot ceea ce trebuie să știi despre caria dentară și cum poți preveni apariția ei.


Mai mult
Opțiuni de tratament - lucrări protetice pe implanturi dentare

Opțiuni de tratament – lucrări protetice pe implanturi dentare

Una dintre cele mai recomandate opțiuni atunci când ai unul sau mai mulți dinți lipsă este implantul dentar. Acesta va ține locul rădăcinii naturale a dintelui și poate susține cu succes diverse tipuri de lucrări protetice. Vei avea astfel garanția că dinții vecini nu vor fi afectați și că beneficiezi de o soluție pe termen lung.


Mai mult
Pierderea dintilor

13 factori ce cauzează pierderea dinților

Unul dintre principalele tale atuuri este un zâmbet frumos. Îl porți ca pe un accesoriu, zi de zi, bucuri alți oameni, socializezi cu placere și ai încredere în tine. Pierderea dinților reprezintă principala cauză a unei complexități, iar acest lucru poate duce la rețineri în comunicare, stres și disconfort. Ți-am pregătit o listă cu cele mai frecvente motive ce conduc în timp la lipsa dinților.


Mai mult
1 2 3 8