Plombele estetice

Află mai multe despre plombele estetice

Plombele estetice sau, în termeni de specialitate, obturația estetică, presupune reconstrucția unui dinte deteriorat de carii sau fracturat. Materialul folosit pentru plombe protejeaza partea sănătoasă a dintelui și ne ajută  la păstrarea acestuia pentru o perioadă lungă de timp.


Mai mult

Protejarea dinților când practici un sport

Se știe foarte bine că sportul ajută la menținerea unui nivel optim de sănătate și de aceea tot mai multe persoane aleg să practice o formă a acestuia. Fie că este vorba despre sportul de performanță, sportul de timp liber sau de întreținere, este recomandat să facem mișcare cel putin 30 de minute în fiecare zi.

Mai mult
Medic stomatolog

Hai să combatem teama de medicul stomatolog!

Este cunoscut faptul că cei mai mulţi oameni ajung în cabinetul stomatologic în ultimul moment, atunci când durerea le dă deja foarte multe bătăi de cap. Şi asta din cauza temerilor. Teama de medicul stomatolog se manifestă prin evitarea controlului regulat, sau uneori mai grav, prin atacuri de panică sau chiar leşin.


Mai mult
igienă orală

O igienă orală corectă – 5 paşi de urmat

Cu toţii ne dorim o respiraţie proaspătă, un zâmbet stralucitor şi gingii sănătoase. Dar pentru aceste lucruri trebuie să avem foarte mare grijă de câteva aspecte care pot influenţa sănătatea dinţilor noştri.


Mai mult
Proteze elastice

Protezele elastice – o alternativă avantajoasă

Protezele elastice sunt cea mai modernă alternativă a protezelor clasice din acrilat. Sunt brevetate de binecunoscuta firmă germană Bredent și reprezintă o soluție pentru pacienții care doresc să se bucure timp îndelungat de beneficiile unei proteze dentare.


Mai mult

Aparatul dentar şi o alimentaţie corespunzătoare

Prin alegerea aparatului dentar, ai făcut primul pas către un zâmbet mai frumos. Acum depinde de tine şi de atenţia pe care o vei acorda igienizării cavităţii bucale cu această provocare în plus. Există spații ale aparatului dentar în care resturile alimentare pot pătrunde, iar cariile și-ar putea face apariția, așadar ai grijă la acest aspect.

Mai mult

Află care sunt beneficiile detartrajului

Tartrul este format din placa bacteriană (bacterii şi resturi alimentare mineralizate) ce s-a depus în timp pe suprafeţele dinţilor şi poate fi înlăturat doar de către medicul dentist (prin detartraj).

Mai mult
1 2 3 4