Tratament

Cum putem mentine rezultatul obtinut?

Dupa ce se obtine indreptarea dintilor, aparatul dentar este scos. In cele mai multe cazuri exista riscul ca dintii sa se deplaseze inapoi spre pozitia lor initiala din cauza faptului ca radacinile dintilor nu sunt inca bine fixate in noua lor pozitie. Pentru a preveni aceasta situatie se foloseste un aparat dentar de contentie.

Acesta consta intr-un arc de metal sau fibra de sticla atasat pe partea invizibila a dintilor sau in gutiere de contentie, care constau intr-un mulaj din plastic al dintilor si care trebuie purtate in general noaptea. Acest dispozitiv trebuie purtat in functie de indicatia medicului pentru o perioada intre 6 luni si un an.

Este dureros?

Tratamentul cu aparat dentar nu este dureros. In primele zile dupa montarea aparatului poate sa apara o usoara sensibilitate a dintilor pe care sunt montate bracketurile, care insa va disparea in 3-4 zile. La fiecare vizita lunara de control medicul ortodont strange periodic arcul care determina alinierea dintilor. Pentru ca presiunea este putin mai mare in primele zile de la ajustarea aparatului, este posibil ca in primele 2-3 zile sa apara un usor disconfort la nivelul dintilor care poarta bracketuri.

Cum se face Igienizarea dentara?

Pe langa periajul dentar obisnuit efectuat de doua ori pe zi, folosirea atei dentare si a apei de gura, in cazul pacientilor care poarta aparat dentar sunt necesare si alte activitati de igienizare. Astfel, periutele interdentare pot inlatura resturile alimentare dintre dinti sau din structura aparatului dentar. Un instrument foarte util, in special pentru pacientii care poarta aparat dentar, este dusul bucal. Acesta pulverizeaza un jet de apa cu presiune care ajuta la curatarea spatiilor greu accesibile, atat interdentare cat si din structura aparatului.

La ce varsta se monteaza un aparat dentar?

Este recomandat ca tratamentul cu aparat ortodontic sa fie facut in copilarie sau adolescenta cand repozitionarea dintilor este mai usor de realizat pentru ca osul in crestere este mai flexibil si permite migrarea mai rapida a dintilor. Din studiile realizate rezulta ca aproximativ 50% din copii au nevoie de aparat dentar. Este recomandat sa veniti la un control cu copilul in jurul varstei de 5-6 ani pentru a se obisnui cu medicul si cu ideea ca va purta un aparat, precum si pentru a verifica daca mai are si alte probleme dentare.

Tratamentul facut in copilarie poate conduce si la rezolvarea altor probleme legate de pozitia dintilor: dezvoltarea corecta a maxilarelor, corectarea obiceiurilor daunatoare (sugerea degetului, interpozitia limbii in timpul vorbirii, inghitirea cu limba intre dinti), pronuntia cu dificultate a cuvintelor, imbunatatirea suprapunerii buzelor si cresterea stimei de sine a copilului. Totusi, tratamentul este posibil in marea majoritate a cazurilor si la adulti. Durata tratamentului la adulti va fi mai mare pentru ca osul in care sunt implantati dintii este unul matur.

Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

De ce sa alegi Dental Excellence

Urgente dentare

MEDICI
SPECIALISTI

Tratamente fara durere

TRATAMENTE
FARA DURERE

Dotari ultramoderne

DOTARI
ULTRAMODERNE

Sterilizare

STERILIZARE
PERFORMANTA

Plata in rate

PLATA
IN RATE

Program de fidelitate

PROGRAM
DE FIDELITATE