Aparat dentar

Prima consultatie

Consultatia este realizata de catre medicul stomatolog specializat in ortodontie. Medicul va lua o amprenta a intregii guri si va realiza un mulaj, cu ajutorul caruia va observa dintii a caror pozitie trebuie corectata. De asemenea, medicul va avea nevoie de o radiografie pentru a verifica daca radacinile dintilor ce urmeaza a fi deplasati sunt sanatoase. Este posibil ca medicul sa faca si cateva poze pentru a putea avea un mijloc de comparatie facil pentru dintii din fata. In functie de toate aceste investigatii, medicul ortodont va stabili planul de tratament si modul in care acesta va decurge.

Un rol foarte important in succesul tratamentului il are aportul pacientului. Este important ca pacientul sa aiba incredere in medic si in reusita tratamentului. Pacientul trebuie sa vina odata pe luna la vizita de control si ajustare a aparatului si sa aiba o igiena speciala conform indicatiilor medicului ortodont.

Montarea aparatului

Inainte de montarea aparatului dentar se face detartraj si periaj profesional pentru a curata dintii de tartru si placa bacteriana. Aparatul dentar se monteaza intr-o singura sedinta care dureaza aproximativ o ora. Procedura nu este una dureroasa.

Medicul lipeste fiecare bracket de dinti cu un material adeziv special care se fotopolimerizeaza. Apoi se monteaza pe bracketuri arcul in forma de sarma. Arcul se prinde de bracketuri cu ajutorul ligaturilor elastice. La finalul sedintei vei primi un set de explicatii referitoare la modul in care trebuie sa fie efectuata igienizarea aparatului dentar.

Vizitele lunare pentru ajustarea aparatului dentar

In fiecare luna pacientul va face o vizita in cadrul careia medicul ortodont va verifica progresele facute si va regla din nou dispozitivul pentru perioada urmatoare. La fiecare 3 luni este recomandat un detartraj pentru a indeparta tartrul depus pe dinti si pe aparatul dentar.

Contacteaza-ne pentru o programare!

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

De ce sa alegi Dental Excellence

Urgente dentare

MEDICI
SPECIALISTI

Tratamente fara durere

TRATAMENTE
FARA DURERE

Dotari ultramoderne

DOTARI
ULTRAMODERNE

Sterilizare

STERILIZARE
PERFORMANTA

Plata in rate

PLATA
IN RATE

Program de fidelitate

PROGRAM
DE FIDELITATE