Ce este Fast & Fixed?

Fast & Fixed este un sistem de implanturi de ultima generatie, dezvoltat de firma germana Bredent, unul dintre primii 10 producatori mondiali de implante dentare, cu experienta de peste 40 de ani in acest domeniu. Acest sistem permite ca un pacient ce este pe cale sa isi piarda dintii naturali sau care nu are niciun dinte, sa poata avea dinti in ziua interventiei. Sistemul se adreseaza si pacientilor purtatori de proteza, care se vor putea bucura din nou de dinti ficsi, fara grija fixarii protezei.

Fast & Fixed permite folosirea unui numar mai mic de implanturi – 4 implanturi la mandibula sau 6 la maxilar – fata de solutia clasica ca consta in inserarea a 8-10 implanturi pe fiecare arcada.

Beneficii

Dinti ficsi in doar o zi. In varianta clasica, adaugarea unei punti dentare este posibila dupa perioada de osteointegrare a implantelor (3-4 luni). Sistemul Fast & Fixed permite construirea unei punti provizorii chiar in ziua interventiei, care va fi conectata la implanturi. Astfel dupa cateva ore de la interventie, pacientul va avea un nou zambet.

Acest sistem foloseste portiunile de os dur de pe arcada dentara a pacientului, evitand in acelasi timp zonele anatomice cu nervi sau zonele invecinate sensibile (sinusul maxilar)

Folosirea unui numar mai mic de incizii si de implanturi decat in varianta clasica este posibila datorita faptului ca noul sistem aduce cateva elemente inovatoare ce cresc eficienta implanturilor:

  • Folosirea portiunilor de os dur prezente pe fiecare dintre arcade
  • Implanturile sunt mai lungi si au un design diferit de cele clasice, spirele acestora asigurand cea mai buna stabilitate
  • Doua dintre implanturi se insereaza in pozitie oblica, ceea ce  le permite sa sustina fortele masticatorii mari care apar in zona dintilor laterali

Datorate numarului mai mic de implanturi, duratei mai mici a interventiei chirurgicale dar si evitarii folosirii aditiei de os sau operatiei de sinus lifting, care ar fi presupus interventii chirurgicale laborioase si materiale suplimentare. Pretul acestui tratament va fi cunoscut de la inceput.

Pacientii fara dinti vor putea zambi mai mult, isi vor putea relua viata sociala, se vor putea bucura de alimentele preferate si isi vor recapata increderea de sine.

Contacteaza-ne pentru o programare

Pentru a face o programare nu ezita sa iei legatura cu unul dintre specialistii Dental Excellence

In ce consta interventia?

1.  Consultatia. Medicul implantolog analizeaza intreaga cavitate orala si recomanda pacientului o serie de investigatii precum radiografii panoramice, tomograf dentar, poze diagnostice si analize de sange.

2. Interpretarea investigatiilor si stabilirea planului de tratament. In aceasta etapa sunt analizate toate informatiile disponibile luandu-se decizia daca osul pacientului are suprafata necesara pentru a sustine sistemul Fast & Fixed. De asemenea sunt planificate  etapele de tratament si se stabiloesc costurile pentru intreaga interventie.

3. Inserarea implanturilor. Medicul va aplica anestezie locala si apoi va insera implanturile in os. Aceasta procedura este una laborioasa putand dura 2-3 ore. Dupa inserare se va face radiografie panoramica pentru a verifica pozitia implanturilor inserate.

4. Atasarea bonturilor protetice se face imediat dupa inserare. Se ia amprenta pentru lucrarea provizorie care va fi realizata in laborator.

5. Atasarea lucrarii provizorii. Lucrarea provizorie se ataseaza in maxim 24 de ore de la inserarea implanturilor prin atasarea la bonturile protetice. Veti putea folosi imediat lucrarea insa cu precautie pentru ca implanturile nu sunt inca integrate in os.

6. Osteointegrarea este etapa care dureaza 4-6 luni in care organismul depune os pe suprafata implantelor, creandu-se corp comun intre suprafata implanteului si tesutului osos al pacientului.

7. Atasarea lucrarii definitive. Se scoate lucrarea provizorie si se ia amprenta. Laboratorul dentar va confectiona lucrarea definitiva ce va fi montata in cabinet in gura pacientului. Aceasta lucrare se va comporta ca orice lucrare fixa, putand fi folosita fara restrictii pentru masticatie.

8. Igienizarea implanturilor este foarte importanta. Pentru igienizarea facuta acasa se recomanda pe langa periajul dentar efectuat corect si folosirea unui dus bucal ce indeparteaza resturile alimentare ramase in zonele greu accesibile de sub lucrare. De asemenea se recomanda consultatia si igienizarea profesionala in cabinet o data la 6 luni.

Intrebari frecvente

Cui se adreseaza?

Pacientilor care au pierdut toti dintii sau mai au cateva resturi irecuperabile si isi doresc dinti ficsi.

Pacientilor care au dintii mobili ce trebuie extrasi, fiind afectati de parodontoza.

Pacientii la care resorbtia osoasa este atat de mare incat osul ramas nu poate sustine implanturile clasice.

Purtatorilor de proteza care isi doresc lucarare ficsa.

Nu exista o limita de varsta pentru aceasta interventie. Daca starea de sanatate a pacientului este buna operatia se poate efectua chiar si la 80 de ani.

Este o interventie costisitoare?

Aceasta solutie de tratament are un cost semnificativ mai redus fata de solutia clasica ce presupune inserarea a 10 implanturi pe fiecare arcada dentara si interventii de aditie osoasa. In plus la Dental Excellence va oferim o serie de solutii financiare ce permit plata in rate pe o perioada de pana la 36 de luni.

De se ca alegi Dental Excellence?

Tratamente fara durere

Dotari de ultima generatie

Certificat de garantie

Program de fidelitate

Plata in rate fara dobanda

Relatie pe termen lung