Anestezia dentara te ajuta sa scapi de frica de dentist!
De cate ori ai amanat vizita la medicul stomatolog doar pentru ca iti era frica? Acum, datorita evolutiei medicinei, anestezia dentara blocheaza durerea din timpul interventiilor stomatologice. Din acest articol vei afla cate tipuri de anestezie dentara exista.
La nivel general, exista doua tipuri de anestezii: locale si sedarea constienta. In functie de interventia stomatologica, medicul decide care dintre cele doua este potrivita pentru tine. Alegerea tipului potrivit de anestezie depinde de cativa factori:
- Procedura care va fi efectuata de medicul stomatolog;
- Gradul de dificultate;
- Perioada de timp pe care medicul o acorda interventiei;
- Istoricul medical al pacientului;
- Gradul pacientului de toleranta la durere.
Tipuri de anestezie dentara:
Anestezia locala – este foarte utilizata de catre medicii stomatologi, in special atunci cand se fac obturatii, tratamente cu coroane dentare sau tratamente pentru gingii. Acest tip de anestezie opreste temporar durerea, iar in general se folosesc produse pe baza de lidocaina care se pot combina sau nu cu adrenalina.
In functie de procedura care urmeaza a fi realizata, medicul stomatolog poate face anestezia in anumite parti ale gurii, urmand sa astepte 10-15 minute pentru a-si face efectul.
Pre anestezia este dedicata pacientilor carora le este frica de injectie, copiilor sau pacientilor anxiosi. Aceasta pre anestezie presupune aplicarea unui gel, spray anestezic sau criogenic pentru a amorti zona inainte de injectie.
Anestezia osteocentrala este supranumita si anestezia fara durere, deoarece anestezicul se administreaza direct in osul spongios din jurul dintelui. Astfel, medicul stomatolog nu mai trebuie sa astepte 10-15 minute pentru a-si face efectul, iar pacientul nu va resimti senzatia de amorteala specifica interventiilor stomatologice.
Anestezia prin sedare constienta se realizeaza pacientilor care urmeaza sa aiba interventii majore, pacientilor cu dizabilitati sau anumite boli, copiilor sau pacientilor care sunt alergici la anestezia locala. Acest tip de anestezie se realizeaza de catre un medic specialist anestezist, intr-o clinica stomatologica sau spital, dar nu presupune ca pacientul sa ramana peste noapte.
Ia legatura cu un medic stomatolog pentru a obtine un plan de tratament personalizat. Planurile de tratament complexe se pot achita si in rate.
Pregateste-te pentru anestezia dentara!
Chiar daca nu este o procedura complicata si nu necesita o pregatire ampla inainte, medicii stomatologi ai echipei Dental Excellence te sfatuiesc sa:
- Nu consumi bauturi pe baza de cofeina cu cel putin 12 ore inainte;
- Mananca inainte de anestezia dentara;
- Daca suferi de anumite boli, anunta medicul stomatolog inainte;
- Ai incredere in medicul tau stomatolog.
Multi pacienti Dental Excellence ne-au marturisit ca anestezia dentara i-a ajutat sa scape de frica de stomatolog. Te asteptam si pe tine la un control! (citeste aici ce servicii stomatologice oferim).