Scapa de frica de implanturi dentare si traieste mai bine!
Multi oameni se confrunta cu frica atunci cand vine vorba de tratamentele stomatologice, in special implanturile dentare. Totusi, depasirea acestei frici iti va aduce beneficii semnificative in ceea ce priveste sanatatea orala si calitatea vietii in general. Iti vom prezenta cateva metode prin care poti scapa de teama, dar si care este intreg procesul in cadrul tratamentelor de implant dentar.
Cum poti scapa de frica de implanturi dentare?
- Informeaza-te in prealabil: cauta informatii detaliate despre procedura, beneficii, riscuri si rezultatele asteptate.
- Programeaza-te la un medic specialist implantolog: in clinica Dental Excellence echipa de medici implantologi va comunica deschis cu tine si iti va oferi explicatii si asigurari adecvate.
- Anestezia: este utilizata intotdeauna in tratamentele cu implant dentar. Te ajuta sa te relaxezi si sa nu simti durerea.
Cum se desfasoara tratamentul cu implanturi dentare, etapa cu etapa, in clinica Dental Excellence?
- Consultatia de specialitate: este momentul cand medicul analizeaza, cu ajutorul computerului tomograf, situatia osului in care urmeaza sa aiba loc inserarea implanturilor. De asemenea, in cazul in care pacientul sufera de boli cronice, este posibil sa ii fie recomandate si analize de sange.
- Planul de tratament: odata efectuata consultatia, se realizeaza planul de tratament personalizat cu implant dentar. Acesta cuprinde toate etapele necesare, dar si o estimare a costului interventiilor. Exista situatii in care pacientul nu are suficient os si este nevoie de interventii suplimentare, precum sinus lifting sau aditie osoasa.
- Interventia chirurgicala: inserarea unui implant dentar dureaza aproximativ 30 de minute, timp in care pacientul este anesteziat si, prin urmare, nu simte nici un fel de durere. Apoi, noile radacini sunt acoperite cu gingia, pentru vindecarea cat mai rapida a tesuturilor din jur.
- Perioada de osteointegrare: pacientul trebuie sa astepte 3 – 4 luni pentru ca celulele osoase sa adere la corpul implantului si sa formeze un tesut osos dur. Acest proces este esential pentru stabilitatea viitoarei lucrari.
- Atasarea bonturilor: ulterior, pentru o perioada de 2-3 saptamani, este montat un bont de vindecare menit sa ajute gingia sa capete o forma naturala. Apoi este atasata o alta piesa, numita bont protetic, care va constitui suportul pentru coroana dentara ce va inlocui dintele lipsa.
- Etapa finala: consta in cimentarea pe bont a unei coroane acoperite cu ceramica, asemanatoare cu dintii invecinati. Ea va functiona si se va comporta in toate privintele la fel ca dintii naturali.
Aceasta este procedura inserarii unui implant dentar, care rezolva dificultatile si reprezinta o schimbare majora in bine in viata oricui are probleme stomatologice avansate.Daca ai orice intrebare legata de tratamentul cu implant dentar, dar nu numai, ne poti contacta prin completarea formularului de contact disponibil AICI.